Kam zmizela Dixie? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kam zmizela Dixie?

Adélka s Dixie byly sehraný tým.
Adélka s Dixie byly sehraný tým. (Foto pro Aha! -)

Kam zmizela Dixie? V slzavé údolí se proměnila radost z vytoužené fenky. Adélka (12) s maminkou Evou Petříkovou (44) na ni dlouho šetřily. Společné štěstí si ale užívaly jen rok. Před týdnem se Dixie ztratila ze zahrady.

„Stalo se to přesně v den, kdy jsme ji měli doma 364 dnů,“ říká Eva. S dcerkou si fenku chodského psa pořídily pro radost. Dixie je ale šikovná a krásná a s Adélkou se ihned naladily na společnou notu, a tak plánů začalo přibývat. „Je poslušná, slyší na svoje jméno. Dcera ji naučila nejen povely sedni, lehni, ale i otočku, válet sudy, předvádí i »mrtvou lišku«, když si na povel lehne na bok. Podává pacinky jako čau na pozdrav,“ líčí Eva souhru Adélky s Dixie. I když fenka měla být jen rodinným čtyřnohým kamarádem, rozjely se na klubové výstavy. „Chytilo nás to, hlavně když Adélka s Dixie byly druhé v kategorii junior a pes,“ vzpomíná Eva s tím, že dcerka chtěla v předvádění fenky na výstavách pokračovat.

Věří, že si zase dají pac
Co se 5. října na zahradě u jejich domku v Poříčanech na Kolínsku stalo, se mohou jen dohadovat. V každém případě čtrnáctiměsíční fenka zmizela. Hledali ji po celém okolí i v nedalekém lese. Pomáhali také sousedé. Vylepili plakáty, ale zatím marně. „Stále doufáme, že žije a že se s ní opět shledáme a že nám zase podá pac. Je možné, že ji někdo našel a jen neví, komu ji vrátit,“ dodává Eva. Při vší smůle mají štěstí. Chovatelce, od které Dixie koupily, není jejich ztráta lhostejná. Pomáhá jim nejen v pátrání, ale dokonce sama vypsala pro poctivého nálezce odměnu 10 tisíc korun.

Víte, že...
...chodský pes je české národní plemeno? Jeho historie se datuje již od 13. století. Chodové s jejich pomocí na Šumavě střežili ohraničí a využívali je také k pastevectví a stopování zvěře. Mikoláš Aleš toto plemeno zvěčnil na svých kresbách k román Aloise Jiráska Psohlavci.

Víte, kde Dixie je? Volejte na číslo 606 573 047.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.