Vražda spolupracovnice prezidenta Havla: Zabil ji a obral o veškerý majetek? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražda spolupracovnice prezidenta Havla: Zabil ji a obral o veškerý majetek?

Tento mladý muž se zpovídá z vraždy
Tento mladý muž se zpovídá z vraždy (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Příběh jako z románu od Agathy Christie rozplétá táborský soud. Z vraždy ženy, která byla poradkyní Václava Havla (†75), se zpovídá Martin F. Muž, který téměř nemluví ani neslyší, pozornosti policie dlouho unikal. Prozradil se sám, když se s vraždou pochlubil na Facebooku.

Tělo starší ženy našel v lesoparku Pintovka náhodný chodec 7. října 2015. Policisté případ uzavřeli jako úmrtí bez cizího zavinění. „Příčinou bylo selhání organismu,“ informoval tehdy policejní mluvčí Miroslav Doubek. Až po čase obžalovaný Martin F. řekl známé, že ženě pomohl ze světa. Informace se přes sociální síť dostala k pozůstalým a poté i k policii.

„Ozval se mi jeden muž s tím, že po něm Martin chtěl, aby ji zabil. Když to kvůli podmínce odmítl, tak řekl, že sám už má plán, jak se jí zbavit,“ řekla včera soudu příbuzná mrtvé. Svědci muže popsali jako manipulátora, který se ženě vetřel do života. Zpočátku byl jen správce jejího velkého bytu. Po čase už mu bezmezně věřila a přepsala na něj pozemek s chatou. Zuby si brousil i na byt. Podle některých výpovědí se k ní měl chovat hrubě. „Martine F., vypovídám ti všechny smlouvy, nejsi hodný člověk,“ stálo v dopise, který byl nalezen po její smrti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.