Šelma se bála víc elektrické rány než chycení! Vlčice dostal po čenichu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šelma se bála víc elektrické rány než chycení! Vlčice dostal po čenichu

Vystrašená vlčice v ovčí ohradě
Vystrašená vlčice v ovčí ohradě (Foto Správa KRNAP – Jiří Dvořák)

Výjimečná podívaná se naskytla chovateli u Vrchlabí. V ohradě s jeho ovcemi byla mladá vlčice. Zůstala tam po útoku své smečky na stádo zřejmě ze strachu z ohradníku.

Vlčice, které mohl být asi jeden rok, pravděpodobně patřila do migrující skupiny vlků, která má na svědomí útok na čtyři ovce krkonošského chovatele, nalezené mrtvé v ohradě ve čtvrtek ráno. Zatímco ostatní po něm utekli, ona tam se dvěma skoro sežranými ovcemi a dvěma částečně ohlodanými těly, zůstala. Strávila tam celý den a noc, ale do dalšího napadání stáda se nepouštěla. Držela se stranou a působila vylekaně.

Až po vypnutí a snížení ohradníku se vlčice odvážila přijít k němu blíž, poté konečně překonala strach a skočila

„Při prolézání ohradníku dostala vlčice do čenichu zřejmě takovou elektrickou ránu, že se pak toho ohradníku bála víc než toho, že by mohla být chycena,“ usuzuje Jakub Kašpar, náměstek Správy KRNAP, jejíž pracovníci v pátek ráno pomohli vlčici po odpojení proudu z ohradníku zpět na svobodu.

Přečtěte si
ad-ga
6. 8. 2018 • 09:13

Vlčice dostal po čenichu !! Ach ta čeština

ivoadler
4. 8. 2018 • 15:06

Ano, šelmy musí dostat pořádně po čenichu, aby měli panický strach z člověka. Jen tak lze přimhouřit oko nad jejich přítomností v naší přírodě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.