Policistu přinutili k fingované sebevraždě, ale...Kolegu nechal viset | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policistu přinutili k fingované sebevraždě, ale...Kolegu nechal viset

Policista Martin M. (†33)
Policista Martin M. (†33) (Foto ara)

Protřelý zločinec a bývalý kolega stanuli včera před olomouckým soudem, který začal řešit vraždu policisty Martina M. (†33). Ten byl nalezen před třemi roky v únoru oběšený na mostku přes potok na předměstí Olomouce.

Martin M. byl psovod a měl úspěchy i na poli pátrání. Spolupracoval však s lidmi z podsvětí, především s kriminálníkem Česlavem H. (32). Na počátku roku 2015 se o Martina M. začala zajímat Generální inspekce bezpečnostních sborů. Rozloučil se s blízkými a začal se skrývat. Do vyhlášeného pátrání se zapojil i jeho kolega Rudolf B. (32).

Rudolf B. byl parťákem oběšeného policisty, nepomohl mu.

To bylo neúspěšné, ale kolegové na sebe podle obžaloby zázračně narazili večer v hospodě, kde byl i Česlav H. Dohodli, že Martin M. uprchne do Thajska. Pak ho vyvezli za město, kde měl čekat kurýr. Nikdo ale nepřijel a tak Česlav H. navrhl, že nafingují sebevraždu. Policista se měl oběsit na mostku přes potok a Rudolf B. kolegu zachránit tím, že ho odřízne, muž skončí na psychiatrii a nikdo už nebude nic vyšetřovat.

Česlav H. měl přesvědčit policistu k fingované sebevraždě.

Rudolf B. tvrdí, že po celou dobu seděl v autě. „Pak přišel Česka H., že to Mesi posral, že si to doopravdy hodil,“ popsal. Kyž se na místo šel podívat, kolega ještě chroptěl. Přesto ho neodřízl.

Česlavu H. hrozí za vraždu 20 let kriminálu, bývalému policistovi Rudolfu B. za neposkytnutí pomoci tři roky.

Přečtěte si
malavelka
18. 7. 2018 • 11:32

Málokdo je asi tak velká osobnost, aby dokázal v určité situaci odvážně zareagovat. je to ovšem takový bumerang,který se nakonec nám všem vrací. Myslím, že se dá cítit leckde vzrůstající absence potřebných projevů a upřednostňuje se materiál, pohodlí, výhody.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.