Viceprezidenta ruského ocelářského gigantu našli mrtvého: Skočil Belgičan z 9. patra, nebo mu někdo pomohl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Viceprezidenta ruského ocelářského gigantu našli mrtvého: Skočil Belgičan z 9. patra, nebo mu někdo pomohl?

Viceprezidenta ruského ocelářského gigantu našli mrtvého.
Viceprezidenta ruského ocelářského gigantu našli mrtvého. (Foto Profimedia.cz)

Mrtvolu viceprezidenta jedné z největších světových ocelářských firem našli ležet na moskevské ulici, nad kterou měl dr. Bruno Charles De Cooman (†59) v devátém patře luxusní apartmán. Prý vypadl z okna. Nebo mu snad někdo pomohl?

Belgičan De Cooman byl ve světovém průmyslu za velké eso. Naposledy pracoval jako viceprezident pro výzkum a vývoj v ocelářské společnosti Novolipetsk Steel, často zvané pouze NLMK. Bydlel v centru Moskvy nedaleko Kremlu, kde byl také kvůli svému vlivu a pozici »pečený vařený«. Jeho mrtvé tělo našli na ulici ve středu odpoledne. De Cooman přišel krátce před svou smrtí před dům, ve kterém bydlel, s přítelem. Byli domluveni, že si jen pro něco skočí nahoru a hned se vrátí. Místo toho ale skončil na chodníku...

Rychlá policie

Policie ihned uvedla, že muž vypadl z okna, případ prý nebude vyšetřovat jako násilný čin. Už rychlost, s jakou chronicky pomalá ruská policie vyřešila incident, je podezřelá. Navíc všichni jeho známí uvedli, že De Cooman nikdy neměl sklony k sebevraždě, ani ho netrápily osobní nebo zdravotní problémy. Šlápl snad Belgičan někomu v Rusku na pověstné kuří oko? „Tělo muže bylo nalezeno před domem na Serafimovičově ulici se znaky charakteristickými pro pád z výšky,“ uvedla státní tisková agetura TASS. NLMK se ke smrti svého viceprezidenta odmítla vyjádřit, prý až bude mít více informací.

 

Mrtvolu viceprezidenta jedné z největších světových ocelářských firem našli ležet na moskevské ulici.

Lisinovo království

NLMK vlastní oligarcha Vladimír Lisin (62), podle magazínu Forbes se 454 miliardami nejbohatší muž v Rusku a 48. ve světě. Novolipetsk Steel patří mezi největší ocelářské firmy v Rusku, produkuje pětinu oceli v zemi. Zaměstnává 2500 lidí v celé Evropě, z toho jen v Belgii tisícovku.

Vladimír Lisin (62) a Vladimir Putin

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.