Drama na Hradecku: Dva tygři a lev utekli z klece! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Drama na Hradecku: Dva tygři a lev utekli z klece!

Odtud trojice utekla, policista prohlíží zámek.
Odtud trojice utekla, policista prohlíží zámek. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, PČR)

Zpráva o dvou tygrech a lvu na útěku vyděsila včera ráno obyvatele v blízkém okolí bioparku Štít na Hradecku. Odtud šelmy zmizely z klece na přívěsném voze. Areál, který byl v tu dobu naštěstí zavřený, ale neopustily.

„Byly klidné a pohybovaly se v okruhu dvaceti metrů. I když byli kousek ve výběhu koně a kozy, neublížily jim,“ popsal chování šelem na útěku majitel soukromé zoo Antonín Hnízdil, který zalarmoval policii. Na místo dorazili i tři veterináři, kteří se k tygrům a lvu postupně přiblížili svými vozy na vzdálenost asi 15 metrů. Tygří bratry a lva uspali střelami.
Policie nyní vyšetřuje, jak zvířata dostala ven. Podle Hnízdila byla dvířka klece určitě zajištěná páčkou. „Je technicky nemožné, aby si vrata zvířata sama otevřela,“ vyloučil majitel bioparku. Podle něj klec musel někdo otevřít.

Na cestě do Turecka

Šelmy byly před útěkem v bioparku pouhé tři měsíce. Předtím pobývaly v německém cirkuse, který je vyřadil jako nepotřebné a majitel soukromé české mini zoo s exotickými i domácími zvířaty pro ně vyjednával nový domov v zoo v tureckém Istanbulu. Až bude mít povolení na vývoz z EU, což může být i za několik týdnů, šelmy areál opustí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.