Milující muž zabil milovanou ženu (†74): Nemohl se dívat na její utrpení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Milující muž zabil milovanou ženu (†74): Nemohl se dívat na její utrpení?

V tomto domě bydlel Josef K. s těžce nemocnou manželkou.
V tomto domě bydlel Josef K. s těžce nemocnou manželkou. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Na utrpení své ženy (†74) trpící nejtěžším stadiem Alzeimerovy choroby se už nedokázal dívat Josef K. (77) z Prostějova. Manželku, kterou celý život vroucně miloval, ve středu zabil.

„Byl to strašně milý a pohodový pár. Bohužel, paní onemocněla. On se o ni ale moc pěkně staral. Každý den spolu chodili ráno, v poledne a večer venčit pejsky. Je to hrozné, co se stalo. Nikdo se tady z toho nemůžeme vzpamatovat. Ale nic mu nevyčítáme. Musel to mít hodně těžké,“ řekli Aha! sousedé v domě, kde se tragédie odehrála.

Podle policie muž ve středu odpoledne zavolal záchranku s tím, že jeho žena zemřela. Lékařům však bylo na první pohled jasné, že nezemřela přirozenou smrtí. Okamžitě informovali policii.

„Žena pravděpodobně zemřela na následky dušení. Přesnou příčinu úmrtí určí soudní pitva,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman a dodal: „Muž se okamžitě přiznal a s policií aktivně spolupracuje. Podle všeho ho k činu dohnalo zoufalství z dlouhodobě neutěšeného zdravotního stavu jeho manželky.“

Dveře, za kterými Josef K. ukončil trápení své ženy.

Je na svobodě

Vyšetřovatel Josefa K. obvinil z vraždy, za kterou mu hrozí trest v rozpětí 12 až 20 let vězení. „Vzhledem k tomu, že muž spolupracuje, a také k okolnostem kriminalisté nepodali státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby,“ sdělil mluvčí Hejtman.

Přečtěte si
cukrenka
16. 6. 2018 • 11:03

S Alzheimerem bývá člověk v jiném světě, a je otázka zda trpí. Určitě trpí jeho bližní. Nemocný člvoěk by měl být v sociálním zařízení. Návštěvy občas nepoznává, což svědčí o tom, že jeho "utrpení" může být jen z pohledu jiných lidí, a je domnělé.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.