Rádce Aha! Dovolená se psem: Na co si dát pozor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Rádce Aha! Dovolená se psem: Na co si dát pozor!

V Chorvatsku najdete přibližně 30 pláží určených pro psy a to včetně oblíbených lokalit jako je Pula, Pag, Umag, Rijeka, Bol, Trogir, Vis, Split anebo Dubrovnik.
V Chorvatsku najdete přibližně 30 pláží určených pro psy a to včetně oblíbených lokalit jako je Pula, Pag, Umag, Rijeka, Bol, Trogir, Vis, Split anebo Dubrovnik. (foto od čtenářky)

Všichni pejskaři to řeší rok co rok. Kam dát pejska na hlídání, když odjíždíte na dovolenou? A co ho vzít s sebou, aby si také zadováděl ve vlnách. 

Letadlo

Možnost vzít si psa na palubu máte jen u některých aerolinek a po předchozí dohodě. Vždycky se ale jedná pouze o psa malých plemen. Jinak musí ve speciální schránce do vyhrazeného prostoru v podpalubí.

Pláž

Nejvíce si psi na pláži užijí v netypických plážových destinacích, jako je Skotsko, Nizozemsko, západ Francie a ideálně mimo sezonu. Pláže jsou rozlehlé, prázdnější a zvířata nikomu nevadí. V turistických destinacích je pobyt psa, na jiné než označené psí pláži, často zakázán.

Počasí

S vysokými teplotami u moře špatně bojují především psi s bohatou podsadou chlupů a severská plemena, ale i krátkosrstí psi, světlí psi a naháči, kterým hrozí pro změnu spálení kůže.

Doklady

Při cestách po EU musíte mít s sebou psí pas s platným očkováním proti vzteklině. Pes musí mít také identifikační mikročip, případně tetování.

Itálie

Psí pláže najdete u Gardského jezera, v Bibione, Gradu, Lignanu i na dalších populárních místech. Celkem 22 takových najdete v Emilia Romagna, 16 v Ligurii a 14 v Toskánsku. Označují se »spiagge per cani«.

Francie

Ve Francii smí psi na některé pláže i v turisticky oblíbených regionech, jako je Alpes Maritimes, Var, Pyrénées-Orientales nebo na Korsice. Označují se »plages autorisées aux chines« a dohromady jich je přes 250. Zatímco na odlehlých plážích v Normandii nebo Bretani mohou psi dovádět volně, na středomořském pobřeží se často vyžaduje vodítko.

Chorvatsko

V Chorvatsku najdete přibližně 30 pláží určených pro psy a to včetně oblíbených lokalit jako je Pula, Pag, Umag, Rijeka, Bol, Trogir, Vis, Split anebo Dubrovnik. V Crikvenici je dokonce na pláži i psí bar, se psím pivem a psí zmrzlinou. Označují se »plaža za pse«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.