Policejní hrdinové Milan Fajkus a Petr Okáč: Zachraňovali tonoucího, skončili pod ledem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Policejní hrdinové Milan Fajkus a Petr Okáč: Zachraňovali tonoucího, skončili pod ledem

Milan Fajkus a Petr Okáč z přerovské policie.
Milan Fajkus a Petr Okáč z přerovské policie. (Foto PČR)

Opilecké štěstí si doslova do dna vybral namol opilý muž (24). Rozhodl se překonat zamrzlou Bečvu nedaleko mostu Míru v Přerově, jenže led nebyl zdaleka tak silný, aby ho unesl. 

Jen co udělal pár kroků, led povolil, pod mužem se prolomil, ozvalo se »žbluňk« a on začal polykat andělíčky. Kolem jela zrovna hlídka policie. „Jeden z mužů bez zaváhání lehl na led a plazil se pomoci mladíkovi, který byl po hlavu ve vodě. Led byl ale příliš tenký a pod zachraňujícím policistou se prolomil,“ popsala včera případ z pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jeho kolega okamžitě zavolal záchranku a hasiče. Pomocí tažného lana se pak pokoušel doplazit ke kolegovi a topícímu se muži. „Za pomoci lana a dalšího muže, náhodného svědka, který projížděl kolem, zastavil a policistům pomohl, se podařilo topícího se mladíka vytáhnout,“ doplnila Zajícová.

Hrdinné zachránce včera policie představila, jsou jimi Milan Fajkus a Petr Okáč. „Tomu říkám ve správnou dobu na správném místě! Když pak policistům nechybí odvaha a odhodlání, je z toho zachráněný lidský život. Velký dík a uznání ale rozhodně patří také muži, který v té době projížděl okolo a policistům bez váhání pomohl,“ napsal v poděkování policejní prezident Tomáš Tuhý.

Víte, že...

...opilecké štěstí podle statistik lékařů neexistuje? Alkohol vede k tomu, že lidé mají sklon podceňovat rizika a pouští se do činností, kterým by se střízliví vyhnuli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.