Vyhozený trenér Stramaccioni: Leháro za miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vyhozený trenér Stramaccioni: Leháro za miliony

Pavel Hapal,  Andrea Stramaccioni
Pavel Hapal, Andrea Stramaccioni (Foto Aha! – Mária Rušinová, Instagram, Sport – Michal Beránek,Jaroslav Legner (Sport))

Za gáži 800 tisíc korun měsíčně má kouč Pavel Hapal (48) napravit škody, které na Spartě napáchal Andrea Stramaccioni (42) s platem šestkrát vyšším. Nespravedlnost, že?! A teď si vezměte, že miliony z Letné budou vyhozenému Italovi chodit ještě rok a čtvrt.

Ač za okny v úterý ještě poletoval sníh, sparťanskou kabinou prosvištěl svěží jarní vánek. „Cítím okamžitou změnu, neskutečně přátelskou atmosféru v kabině trenérů i u hráčů,“ pronesl sportovní ředitel klubu Zdeněk Ščasný, jen co vyštípal Stramaccioniho a jeho ansámbl zpět za Alpy.


Jenže cena za tuhle italskou »defenestraci« je obrovská – konkrétně 71 milionů korun. Tolik ještě v následujícím roce a čtvrt bude muset Sparta vyplatit Římanovi a jeho sedmičlenné suitě asistentů. Podle informací Aha! totiž Stramaccioni souhlasil s odchodem z Letné jen za předpokladu, že mu bude vyplacena celá smlouva, kterou loni podepsal až do června 2019.
„Chtěl bych poděkovat jak panu Křetínskému, tak panu Kotalíkovi za vše, co pro mě v uplynulých měsících udělali a za jejich podporu,“ vzkázal včera Ital vedení Sparty a vzhledem k podmínkám, jaké si při odchodu vydupal, lze tvrdit, že to i myslel upřímně.



Pavel Hapal (48)
Úkoly: Sjednotit rozhádaný kádr, najít základní sestavu, porážet aspoň průměrné týmy, dostat Spartu na příčky zaručující evropské poháry.
Od Sparty za to dostane: 800 000 měsíčně
Celkem do června 2019: 12 milionů Kč

Andrea Stramaccioni (42)
Úkoly: Věnovat se manželce Dalile a dvěma dětem, vyrazit v Římě na nákupy, dát si italské kafíčko, oslavit se sedmi asistenty, jak ze Sparty vybruslili.
Od Sparty za to dostane: 4 750 000 měsíčně*
Celkem do června 2019: 71,25 milionu Kč
*Pozn.: Zhruba třetinu z toho rozdělí mezi svých sedm asistentů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.