Jiří Dienstbier: Klaus je všeználek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Dienstbier: Klaus je všeználek!

Jiří Dienstbier
Jiří Dienstbier (: archiv)

PRAHA – Poměrně ostře se pustil Jiří Dienstbier, možný kandidát na prezidenta, do současné hlavy státu Václava Klause. „Je to všeználek, který šíří blbou náladu,“ myslí si Dienstbier. Podle něj z Hradu šíří negativismus a odpor ke všemu možnému.

Poměrně ostře se pustil Jiří Dienstbier, možný kandidát na prezidenta, do současné hlavy státu Václava Klause. „Je to všeználek, který šíří blbou náladu,“ myslí si Dienstbier. Podle něj z Hradu šíří negativismus a odpor ke všemu možnému.

Podle Dienstbiera má největší šanci na úspěch při únorových prezidentských volbách pouze jeden protikandidát, při větším počtu protikandidátů jsou podle něj šance na úspěch porazit Klause menší.

Na Klausovi se mu nelíbí jeho negativismus a odpor ke všemu možnému. Spory o konkrétní věci by neměl řešit prezident, ty patří do parlamentu. „Prezident by neměl být všeználek, který si hraje na to, že rozumí všemu, od globálního oteplování až po architekturu knihovny na Letné.“ Dienstbier tak nepřímo narážel právě na Klause.

Podle Dienstbiera je nejdůležitější, aby prezident byl proevropský. I kvůli tomu, že v roce 2009 bude Česko předsedat EU.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.