Terezka Müllerová (9): Kluci mě škrtili a bili pěstí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Terezka Müllerová (9): Kluci mě škrtili a bili pěstí!

Terezka s plyšovou beruškou. Tu jí donesl spolužák, který ji bil.
Terezka s plyšovou beruškou. Tu jí donesl spolužák, který ji bil. (Aha! – Martin Pekárek)

PARDUBICE – Prázdniny začaly před několika dny, ale Terezka Müllerová (9) se už nemůže dočkat, až znovu začne školní rok. Půjde totiž do nové školy, kde už ji nebudou mlátit přes hlavu a kopat do břicha!

Prázdniny začaly před několika dny, ale Terezka Müllerová (9) se už nemůže dočkat, až znovu začne školní rok. Půjde totiž do nové školy, kde už ji nebudou mlátit přes hlavu a kopat do břicha! Doktoři říkají, že jí spolužáci ubližovali opakovaně. Učitelé a policie rodičům ale tvrdí: O šikanu nejde!

Konec školního roku byl pro Terezku opravdovým utrpením. Ze školy na Benešově náměstí v Pardubicích přišla uplakaná, s nateklým okem a otisky prstů na krku od škrcení.
Když se Tereza vrátila ze školy zřízená jak z boxerského ringu, její máma telefonovala paní učitelce. „Řekla mi, že to nafukujeme, že oko má nateklé od alergie,“ popisuje maminka Emílie s tím, že hned jeli do nemocnice.

Lékaři diagnostikovali otřes mozku. „Na to nám paní učitelka do telefonu řekla, že Terezce může být špatně ze změn počasí. Hned druhý den nám ale sama volala a řekla, že zjistila, jak to bylo, a kluky potrestá,“ popisuje Terezčina máma. Protože Terezka neměla problémy se spolužáky poprvé, šli rodiče i na policii. „Podle policistů nejde o šikanu, ale jen o přestupek, a nebudou se věcí zabývat,“ ukazuje policejní zprávu Emílie a dodává: „Před několika měsíci Terezku stále bolelo bříško a lékař zjistil gynekologický problém. Teprve teď nám řekla, že ji kluci kopali do břicha. Když ji spolužák zbil v šatně, měla měsíc malíček v sádře,“ vypočítává napadení, kterých si učitelé nevšimli.

Ti se k celému problému prý staví tak, jako že se nic neděje. „Když jsme učitelce řekli, že kluci Terezce mlátili hlavou o zeď, tak nám odpověděla: Máme na zdech koberec, nic se jí nemohlo stát,“ popisuje Emílie.
Od září ji proto rodiče přihlásili do jiné základky. „Terezka má strach ze spolužáků a nevěříme současným učitelům, že se tam o děti dobře starají,“ říká její maminka Emílie.

Terezku týrali spolužáci

Proč ti kluci ubližovali?
„Ubližovali i kamarádkám. Nevím proč, nemají nás asi rádi.“

Byli na vás zlí jen jednou, nebo víckrát?
„Oni se perou každý den, Luboš si začínal vždycky. Naposledy byl na mě zlý před prázdninami.“

Co ti udělali?
„Bili mě pěstí, a když jsem chtěla křičet, tak mě škrtili. Potom mi bouchali hlavou o zeď.“

Omluvili se ti kluci, když ses vrátila z nemocnice do školy?
„Nechodila jsem už do školy, byla jsem nemocná a měla strach. Šla jsem si jen pro vysvědčení. Jeden kluk byl za mnou v nemocnici.“

Proč za tebou přišel?
„Přišel se svou maminkou. Byla nabručená a říkala: Tak si to domluvte a odešla na chodbu. Lekla jsem se jí. Ale přinesli mi plyšovou berušku, abych se uzdravila.“

Paní učitelka věděla, že holkám kluci ubližují?
„Když to holky chtěly říct, tak jim kluci namluvili, že už budou hodný. Ony jim to vždycky odpustily.“

Nikdy jste to paní učitelce neřekli?
„Někdy jo. Pokaždé jsme to řekly jiné paní učitelce.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.