Proč loupila seniorka (65)? S pistolí přijela na kole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Proč loupila seniorka (65)? S pistolí přijela na kole!

Seniorku (65), která se zbraní v ruce přepadla poštu v Hradci Králové v Labské kotlině, policie dopadla.
Seniorku (65), která se zbraní v ruce přepadla poštu v Hradci Králové v Labské kotlině, policie dopadla. (Foto PČR)

Seniorku (65), která se zbraní v ruce přepadla poštu v Hradci Králové v Labské kotlině, policie dopadla. Ukázalo se, že na úřednici mířila plynovou pistolí.

Žena bez práce, důchodu a jiných příjmů přistoupila k přepážce 13. prosince s papírkem, na kterém bylo napsáno, že chce peníze. Částku neupřesnila. Úřednice, na niž mířila, jí vydala všechnu hotovost. Pak lupička zmizela. Zadržena byla v pondělí a kriminalistům řekla, že se inspirovala filmy o loupežích.

„Přiznala také, že si poštu obhlédla den předtím a asi hodinu před přepadením. Přijela na kole, které si před poštou zamkla, a na něm i odjela domů,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. Zbraň si tajně vypůjčila od svého přítele. Za uloupené peníze si koupila televizi a notebook. Vše, ještě zabalené, včetně zbytku financí policistům vydala. Dosud nebyla trestaná, proto policie nepodala podnět na uvalení vazby. Hrozí jí až 10 let vězení.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.