Chtěli vraždit víckrát: Muž (30) jejich 2 pokusy přežil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Chtěli vraždit víckrát: Muž (30) jejich 2 pokusy přežil

Tito manželé podle policie vraždili.
Tito manželé podle policie vraždili. (Foto Policie ČR, ara)

Chladnokrevná vražda sběratele mincí Evžena B. (†50) údajně nebyla jejich první zločin! Manželé (26 a 29) ze Semilska chtěli podle policie zabíjet už dřív. Muž (30) ale jejich dva pokusy o vraždu zázračně přežil.

Vyšetřovatelé nyní odhalili další šokující skutečnosti o údajných vrazích pražského sběratele. Manželé ze Semilska se měli podle nich pokoušet vraždit již dříve. „Tento pár se měl z důvodu získání majetkového prospěchu v rámci pojistného plnění v roce 2016 pokusit ve dvou případech usmrtit třicetiletého muže. Své činy chtěli maskovat jako dopravní nehodu a inkasovat peníze z pojištění muže. Přes snahu obviněných ale dotyčný poškozený při obou skutcích neutrpěl závažná zranění,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský. Muž, který měl být obětí, měl z dvojice strach a kontaktoval policii, až když se dozvěděl o jejich zadržení. Jeden z obviněných se poté kriminalistům doznal i k tomuto skutku, policisté ale neprozradili který. Pár má tak nyní na krku další obvinění ze dvou pokusů o vraždu, hrozí jim výjimečný trest.

Další obviněný
Policie zadržela i muže (42), jenž měl o úmyslech zadržených vědět a pomáhat jim ve snaze získat finance. „Společným cílem této trojice lidí měl být úmysl obohatit se při událostech, které trojice předem připravila a při kterých měl být usmrcen další nevinný člověk, jehož pojistka měla obviněným zajistit finanční prospěch,“ vysvětlil policejní mluvčí Čížkovský.

Policie: Střílela žena
Pražský sběratel Evžen B. se ztratil na přelomu července a srpna. Manželce řekl, že jede do Jičína koupit další kousky do sbírky. Dvojice ho vylákala pod záminkou obchodu, poté ho v autě zastřelili a sebrali desítky tisíc korun. Podle vyšetřovatele Michala Hynka střílela žena (26), její manžel (29) řídil. Motivem měla být tíživá finanční situace. Na sociálních sítích se druhý den po činu chlubili malováním dětského pokojíčku a později i výletem na houby se synem. V polovině srpna bylo nalezeno sběratelovo tělo v poli u Lázní Bělohrad. Pitva prokázala vraždu, pár se k činu pod tlakem důkazů přiznal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.