Lidé se bojí opilce a jeho smečky: Nechal roztrhat Lízu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lidé se bojí opilce a jeho smečky: Nechal roztrhat Lízu!

Majitel a jeho fenky po incidentu s kočkou Lízou.
Majitel a jeho fenky po incidentu s kočkou Lízou. (Foto MP Pardubice, Facebook, ara)

Je to věčně nalitý, zhulený a nezodpovědný majitel agresivních psů! Jinak nenazvou lidé v Pardubicích muže (36), který už dlouho ohrožuje okolí svými volně venčenými třemi velkými fenkami. Útočí na páníčky a jejich mazlíčky. Naposled roztrhali kočičí mámu Lízu.

„Stalo se to před naší brankou, když jsem se s dětmi loučila s kamarádkou a jejím synem a Líza s koťaty šla taky. Ti psi na nás vlítli a kočku, která se postavila před svoje koťata a chránila je, jeden čapl a máchal s ní. Bála jsem se, aby psi nešli i na děti. Ty kamarádka ale včas zahnala za plot a já do psa kopala, aby Lízu pustil,“ popsala majitelka kočky Jana, která ze strachu nechce říct příjmení.

Chovatel psů prý vůbec netušil, co dělají. „Pán byl daleko a absolutně neměl přehled, kde se psi pohybují! Když jsem na něj křičela, ať si je uváže, vůbec ho neposlouchali!“ řekla Jana, které zůstala dvě koťata. Třetí po útoku záhadně zmizelo.

„Nejhorší byla bezmoc, když vidíte, jak Líza umírala a nemohli jsme jí pomoci,“ dodala s tím, že bude chtít odškodné. „Snad docílíme i toho, že už nebude moct mít psy. V naší ulici je mateřská škola, školky tu chodí na procházky s dětmi. Takhle to dál nejde,“ uzavřela žena.

Chlap na záchytku, psi do útulku
Až před příjezdem strážníků muž psům nasadil košíky a vodítka. Při jednání s nimi jim ale náhubky zase sundal. „Používal je jako ochranný štít, aby mohl znemožnit provedení zákroku,“ sdělila mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová. Hlídka ho zpacifikovala, psy odchytla a odvezla je do útulku, kde si je majitel po vystřízlivění na záchytce opět vyzvedl. Případ předali strážníci k řešení na policii a do správního řízení.

Přišlo už 11 stížností
Na majitele psů přišlo k městské policii v Pardubicích od roku 2014 už 11 oznámení. „V deseti šlo o stížnosti na volné pobíhání psů, které ve dvou případech skončilo usmrcením kočky. Jedno oznámení bylo na uvázané psy před hernou, kdy měl oznamovatel obavy, zda nedochází k týrání zvířat, což se nepotvrdilo,“ uvedla mluvčí strážníků.

Advokát Černý radí: Zvíře už není věc
„Nechat volně pobíhat agresivní psy po veřejném prostranství je nepřípustné. Lidé by měli v tomto případě upozornit městskou nebo státní polici a ta by se s tím měla vypořádat.

Pokud se stal takový skutek, že pes zakousl kočku a její majitel prokázal vřelý a nadstandardní vztah, tak občanský zákoník počítá s tím, že to zvíře už není věc, ale hodnotí se už i vazba člověka na zvíře. Člověk pak může žádat po majiteli psa odškodnění za majetkovou újmu,“ řekl advokát Jan Černý.



Přečtěte si
hajne
1. 8. 2017 • 09:57

Dát mu přes hubu a odebrat psi při opakování 25 ran bejčákem aby ho to bolelo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.