Student Marek Č. (26) medicíny popsal: Matku jsem podřízl, a pak i bratra. Teď primášovi kapely hrozí 20 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Student Marek Č. (26) medicíny popsal: Matku jsem podřízl, a pak i bratra. Teď primášovi kapely hrozí 20 let!

Marek Č. před brněnským soudem.
Marek Č. před brněnským soudem. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Skromný kluk, student medicíny a primáš folklorního souboru. Zároveň chladnokrevný matkovrah a bratrovrah. To vše je Marek Č. (26), který se od včerejška z hrůzného činu zodpovídá před soudem, kde mu hrozí 20 let vězení nebo doživotí.

Loni 12. října v noci přijel domů do Jihlavy po staré silnici autem z Brna, kde studoval. Vyhnul se tak kamerám na dálnici. „V garáži se převlekl, navlékl si latexové rukavice. S nožem s čepelí 23 centimetrů vešel do předsíně, kde se hned vrhl na matku,“ líčil státní zástupce Jiří Morava.

Bestiálně ji popravil 26 ranami. Zasáhl všechny životně důležité orgány. Natlačil ji do ložnice, kde hrůzný čin dokonal. „Máma ještě křičela, co to dělám a co mi prý udělala. Já ji na posteli zaklekl a podřízl,“ přiznal Marek Č.

Následně vešel do dětského pokoje, kde se hlukem probudil bratr Michal. Ptal se, co se děje. Obžalovaný ho konejšil, že nic, ať klidně spí. Přitom se ale rozhodl, že jej podřízne také. „Zbaví se tak svědka a zároveň mu jako jedinému pozůstalému spadne do klína celé dědictví v hodnotě asi pěti milionů,“ popsal motiv žalobce.

V bytě pak rozházel věci, vzal sto tisíc korun a odjel do Brna. Za dva dny se vrátil a předstíral, že blízké našel mrtvé. Jeho historka však neobstála ani den.

Proč jsem vraždil?
Máma mi dělala ze života peklo
Marek Č. se k vraždám přiznal. „Doznávám se, že jsem zavraždil svou matku Jaroslavu a bratra Michala. Matku jsem měl rád, ale zároveň jsem se jí neuvěřitelně bál,“ řekl. Hájil se, že mu máma dělala posledních 15 let ze života peklo.

„Doma byly denně výčitky a řev. Kontrolovala i jak a čím umývám nádobí. Zakázala mi konzervatoř a přihlásila na medicínu. Všichni si myslí, že jsem veselej a že mám lidi rád. Jenže opak je asi pravdou. Cizí lidé mne měli rádi více než nejbližší,“ vzlykal vrah. A spolu s ním si utírali oči plné slz v zaplněné soudní síni i jeho mladí přátelé z jihlavské muziky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.