7 tipů na dlouhé cesty s dětmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

7 tipů na dlouhé cesty s dětmi!

Přesun na dovolenou vás nemusí psychicky zruinovat
Přesun na dovolenou vás nemusí psychicky zruinovat (Foto scom)

Tipů, jak přežít dlouhou cestu s dětmi, je nepočítaně. A každý rodič má své vlastní. V jednom se ale všichni shodnou. Pokud dítě nespí, může se z něj v malém prostoru vozu stát nesnesitelný ďáblík. A to na bezpečnosti cesty nepřidá. Naše tipy vám mohou pomoci.

1. Suché jídlo
Jestli si chcete uchovat čistý interiér, vsaďte na suchou a nelepivou stravu. Ideální jsou kousky zeleniny, jako je mrkev, paprika nebo okurka, ovoce a suché plody. Čím méně cukru, tím lépe. Způsobuje totiž hyperaktivitu. Snažte se vyhnout i čokoládě, která se navíc špatně dostává z potahů sedaček.

2. Poslouchejte je
Přestože se vám může zdát, že stavíte snad na každé pumpě, neignorujte stížnosti na nevolnost a potřebu toalety. Ani časté zastávky a téměř divadelní vystoupení vám nezkazí zbytek cesty tolik, jako případná nehoda na zadním sedadle.

3. Balíčkujte
Děti mají velký cit pro spravedlnost a stačí, aby jedno snědlo všechny bonbony oblíbené barvy ze společného pytlíku, a může vzniknout hádka. Udělejte všem dětem balíček, ve kterém bude mít každé svou dávku pochoutek a svoje oblíbené hračky.

4. Zažeňte nudu
Děti jsou, co se týče zábavy, vybíravé. Elektronickým hrám ale neodolá snad žádné. Pokud mají svoje chytré telefony nebo tablety, máte vyhráno. Stačí jen stáhnout dostatečnou zásobu filmů či her a zajistit, aby se přístroje po cestě nevybyly. Záchranou může být i obyčejná konzole typu tetris, kterou pořídíte za zhruba 100 Kč. A stačí do ní tužkové baterie.

5. Klíčová rychlost
Vyvarujte se po cestě rodinných návštěv, panoramatických cest a příliš dlouhých přestávek. Čím delší cesta, tím větší únava a roupy. Jeďte v rámci rychlostních limitů co nejrychleji.

6. Jeďte v noci
Noční jízdy jsou oázami klidu v životě rodiče. Oblečte děti do pyžam, dejte jim polštářky a dečky a sobě přibalte termosku kávy. Uvidíte, že pojedete v klidu.

7. Předplaťte si ticho
Každému dítěti dejte 10 Kč za půl hodiny cesty, kterou nezlobí, nepošťuchuje se a je zticha. Peníze pak mohou utratit při zastávkách. Při cestě do zahraničí jim samozřejmě musíte směnit na lokální měnu.



Přečtěte si
Josef124
25. 4. 2023 • 05:59

My jsme byli vloni se synem poprvé u moře a dost jsem se toho bála, hlavně teda té cesty. Jeli jsme ale na noc, tak spal a v poledne už jsme byli u moře . Celou dovolenou jsme si parádně užili. Syn si hrál v písku a my jsme u něj leželi na pláži a nic jsme nedělali. To byla pohoda . Koupila jsem mu klobouk z http­s://ww­w.ta­maiti­.cz/det­ske-klobouky/ , který jsem mu pořád namáčela, protože jsem měla strach, aby neměl úpal, když byl celé dny na sluníčku, ale v pohodě .

bernadette
7. 7. 2017 • 11:07

aby se přístroje po cestě nevybyly????? Takovou hrubku bych snad nečekala ani od Aháků

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.