Slavomír T. (16) a Daniel S. (16) u soudu: Při vraždě bezdomovce si zpívali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slavomír T. (16) a Daniel S. (16) u soudu: Při vraždě bezdomovce si zpívali!

Mladíci si odsedí 8 a 9 let vězení.
Mladíci si odsedí 8 a 9 let vězení. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Vražda pro ně byla zábava! Slavomír T. (16) a Daniel S. (16) v Ústí nad Labem brutálně napadli bezdomovce Václava V. (†45). Soud je za to včera potrestal 8 a 9 lety vězení.

Mladíci napadli bezdomovce Václava V. zvaného Dody loni v září v boudě v ústeckém Střekově. Házeli na něj zapálené noviny, kopali do něj a skákali mu po hrudníku. Podle svědků, kteří v chatě také přespávali, si pak přinesli dřevěné desky, kterými ho bili po hlavě. Jednu o něj dokonce přerazili.

Bez soucitu
I když napadený prosil, ať toho nechají, útočili na něj dál. „Ještě si přitom zpívali romskou píseň, a pak si zakouřili,“ uvedla předsedkyně senátu Kamila Elsnicová, která jednání obou mladíků označila za hyenismus, cynismus a absolutní neúctu k životu. Dodala, že na lavici obžalovaných by měli sedět jejich rodiče, kteří nezvládli jejich výchovu.

V této, dnes už stržené boudě, mladíci bezdomovce ubili.

Napadl učitele
S oběma mladíky byly problémy od dětství. Kradli, ve speciální škole, kterou navštěvovali, napadali spolužáky, jeden z nich i učitele. „Nic a nikdo na ně neplatí, mohli si dělat, co chtěli,“ uvedla soudkyně, která zároveň oba varovala, že pokud by se po propuštění znovu něčeho dopustili, hrozilo by jim doživotí nebo detence.

Nevadí, když umře!
Slavomír T. a Daniel S. napadali bezdomovce opakovaně. Neměli s nimi slitování. „Nevadí, když zemře. Alespoň bude o jednoho bezdomovce míň,“ prohlásil prý Slavomír T. poté, co zmlátili Dodyho. Napadli i Márii F. (44) zvanou Mařena, kterou tloukli dřevěnými částmi křesla, až jí rozbili hlavu. Po Josefu G. (66) zase Daniel S. házel kamení a pak na něj hodil desetikilogramový kus betonu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.