Pomáhají opuštěným a týraným boxerům: Falco byl jen kost a kůže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pomáhají opuštěným a týraným boxerům: Falco byl jen kost a kůže!

Páníček a jeho vděčný Falco.
Páníček a jeho vděčný Falco. (Foto pro Aha! – Miloš Jaroš a Pomoc boxerům)

Opuštěným boxerům, kteří skončí v útulku, nebo těm, o které se jejich majitelé nemohou dál starat, pomáhá už řadu let Pomoc boxerům. Zprostředkovala adopci i Miloši Pourovi (57) z Jičínska, který dal domov třem psům tohoto plemene.

Prvním, kterého se v roce 2012 ujal, byl Falco. „Jeho příběh mě chytil za srdíčko. Byl odchycen, když pobíhal v poli velmi zubožený a vyhublý na kost,“ zavzpomínal. Zbídačeného Falca se ujali v útulku ve Dvoře Králové, Pomoc boxerům mu poslala krmení a vitaminy, takže se brzy dostal do takové formy, že mohl být nabízen k adopci.

„Myslel jsem si, jaký o něj nebude zájem, jeho příběh tehdy obletěl celé Česko. Teprve tehdy jsem zjistil, že je jen jedním z mnoha, že pejsků, kteří hledají nový domov, je víc než těch, kteří jsou ochotni jim ho poskytnout,“ řekl Pour.

Rozhodl se jet na Falca podívat, cestou zvažoval, jestli by byl schopen se o něj postarat. „Žiju sám, děti jsou už dospělé, takže jsem zvažoval, co by se se psem dělo, kdybych onemocněl, kdyby se se mnou něco stalo. Domů jsme se vrátili už spolu. Byla to láska na první pohled,“ uvedl.

Aby měl Falco kámoše na hraní a lítání, přibral si k němu po půlroce parťáka Maxe a v roce 2015 přibyla do rodiny ještě hluchá Noemi. „Ani u jednoho neznám pořádně jejich osud, byli vyhozeni nebo putovali z rodiny do rodiny. Ke všem jsem se dostal díky Pomoci boxerům,“ řekl Miloš Pour a dodal: „Je to všechno o lásce. Adopťáčci ji umí dát najevo naplno.Nemilují s podmínkou jako člověk. U nich je to na život a na smrt.“

S celou svou smečkou se nyní zúčastnil tradičního srazu v Hradci u Kadaně. Majitelé boxerů a jejich čtyřnozí přátelé se tam sjeli z celého Česka. Během akce mezi sebou vybrali peníze pro útulek a především pro Pomoc boxerům.

Peníze pro útulek a adopťáčky
Na letošní sraz se sjelo 74 páníčků a jejich miláčků z celého Česka včetně adopťáčků. Součástí akce byl i karneval na téma Afrika a Hawai, tombola a prodej drobných dárků. Výtěžek tradičně putoval na Pomoc boxerům a do chomutovského útulku. „Letos se pro boxery vybralo 9900 korun a pro útulek 3100 korun,“ uvedla jedna z organizátorek Dana Hosnedlová.

Pomáhají týraným a opuštěným
Pomoc boxerům se už od roku 2012 snaží najít domovy pro opuštěné boxery, kteří se ocitnou v útulcích, nebo pro ty, o něž se majitelé nemohou z jakéhokoli důvodu starat. Zajišťuje převozy do nových domovů, pomáhá i finančně. Na jeho internetových, facebookových i instagramových stránkách a profilech jsou alba boxerů, kteří hledají domov, i těch, kteří ho už našli. „Těžko spočítat, kolika z nich jsme pomohli. Každoročně hledá nový domov přes 100 boxíků, o více než polovině víme, kde jsou, a jsme v kontaktu s jejich majiteli,“ uvedla Eva Fuchsova z Pomoci boxerům.

Jak pomoci
Zájemci, kteří by chtěli pomoci, najdou veškeré informace na www.pomoc-boxerum.cz nebo www.facebook.com/pomocboxerum



Přečtěte si
-bello-
11. 7. 2017 • 12:10

Myslela jsem, že ví o všech, které poskytnou k adopci, ne jen o polovině.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.