Pes zaútočil na holčičku: ROZTRHAL JÍ TVÁŘ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pes zaútočil na holčičku: ROZTRHAL JÍ TVÁŘ!

Rhodéský Ridgeback
Rhodéský Ridgeback (Foto: ara)

Šlo o život! Rhodéský ridgeback u domu na Frýdeckomístecku brutálně zaútočil na malou holčičku (3). Ta skončila v nemocnici s vážně potrhaným obličejem. Zatím nikdo neví, co psa k agresivnímu chování vedlo, nikdy předtím s ním nebyly problémy.

K útoku došlo v neděli ráno ve Václavovicích. „Najednou se ozval šílený pláč malého dítěte. Stála jsem tu jako přimražená, pak to nějak utichlo,“ popisuje sousedka a přímá svědkyně napadení Jarmila Matějková (70).

Vrtulník na poli
Podle ní, i podle sousedky z druhé strany domu, kde se vše odehrálo, útočil rhodéský ridgeback. „Kdo ví, co se stalo, jestli ho to dítě třeba tahalo za ocas nebo co. On to je velice hodný pejsek. Agresivní nebyl, to spíš takový mazlivý, smutný,“ uvedla Matějková. Psa prý majitelé příliš ven z domu nepouštěli, jen na dvůr ve svahu.

„Ta holčička tam u nich musela být na návštěvě, protože oni takové dítě nemají. Jen co ji pes pokousal, bylo to tu jak na manévrech. Přijeli policisti, v bramborách na poli přistával vrtulník se záchranáři,“ dodala všímavá sousedka.

Je v nemocnici
Holčičku krátce po útoku přepravili na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. „Dítě bylo při vědomí, v oblasti levé tváře utrpělo velké tržně zhmožděné poranění,“ popsal zranění záchranář Lukáš Humpl.

„Mohu potvrdit, že zdravotní stav malé pacientky s poraněním v oblasti hlavy je plně stabilizovaný. Zůstává při vědomí a je mimo ohrožení života,“ potvrdil mluvčí FN Ostrava Tomáš Oborný.

Napadení šetří policie
„V tuto chvíli případ prošetřujeme, vyhodnocujeme zjištěné informace. Nejsou prozatím zahájeny žádné úkony spojené s případným protiprávním jednáním,“ informoval včera po poledni policista Richard Palát.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.