Strážník padělal maturitní vysvědčení: Může dostat až tři roky basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Strážník padělal maturitní vysvědčení: Může dostat až tři roky basy!

Strážník padělal maturitní vysvědčení: Může dostat až tři roky basy!
Strážník padělal maturitní vysvědčení: Může dostat až tři roky basy! (Zdeněk Matyáš)

Nechtělo se mu zpět do školní lavice? Strážník z Dubí na Teplicku si měl dodělat maturitu, aby mohl dále vykonávat svou práci. Jenže... Svému zaměstnavateli předložil falešné maturitní vysvědčení.

Jako strážník pracoval už před rokem 2009, kdy maturitu mít nemusel. Městští strážníci si pak museli středoškolské vzdělání povinně doplnit, termín byl do konce roku 2015. Neučinil tak, a proto byl přeřazen na místo hlídací služby. Během té doby ale měl studovat. Když přinesl padělané vysvědčení, získal zpět místo strážníka a vyšší plat i příplatky.
„Je to jeden z našich nejlepších pracovníků, neměl jsem důvod pochybovat,“ uvedl pro idnes.cz šéf městské policie Tomáš Pykal. Sám »rychlostudent« byl opět přeřazen na jinou práci a hájí se tím, že se stal obětí podvodu. Zpovídat se nyní bude u teplického soudu, hrozí mu až tři roky vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.