Věra (†85) zemřela u soudu, kvůli sousedovi z paneláku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Věra (†85) zemřela u soudu, kvůli sousedovi z paneláku!

Věra Markalousová zemřela po kolapsu u soudu.
Věra Markalousová zemřela po kolapsu u soudu. ( Foto Aha! – Martin Přibyl, Jakub Poláček, Alexandr Malachovský)

Napadání seniorů v paneláku v Jablonci nad Nisou sousedem skončilo smrtí! Věra (†85) šla proti tyranovi Jindřichovi M. (37) svědčit, přímo v soudní síni zkolabovala a zemřela. Útočník si včera za agresivní chování vyslechl podmínku.

Jaroslav Kočárek (90) a jeho partnerka Věra si užívali podzim života. „Byli to úžasní staříčci, vystačili si ve všem sami,“ popsala Aha! Jaroslavova vnučka Kateřina Sýkorová. Poklidné soužití narušily útoky od Jindřicha M., který Jaroslava i dva další sousedy paní B. (71) a pana B. (72) fyzicky napadal. K poslednímu útoku došlo loni v březnu. Souseda B. při něm shodil ze schodů, na zem povalil i jeho manželku a rány uštědřil i Jaroslavu Kočárkovi. „Incident se stal na chodbě domu. Všichni napadení měli následně zdravotní problémy,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.
Jaroslav Kočárek je ztrátou partnerky Věry zdrcen.

Zemřela u soudu
Když Věra šla v červenci vypovídat k soudu, vyčerpání a stres z celé situace způsobily, že než stihla říci vše, co chtěla, zkolabovala a zemřela. „Za třicet let praxe jsem nic podobného nezažila. Kdyby k těmto sporům nedocházelo, paní nemusela zemřít,“ řekla státní zástupkyně Lenka Šeberková. Za ublížení na zdraví mu hrozilo šest měsíců až tři roky.

Soudce Martin Dostál odmítl tvrzení obhajoby, že celá věc je komplot starších obyvatel domu proti němu, a uznal ho vinným. Vzhledem k tomu, že nebyl dříve trestán, mu uložil podmínku na 18 měsíců. Jaroslav vzhledem ke svému věku k soudu nepřišel, lidé z domu ale měli jasno. „Je to mírné,“ kroutili hlavou po skončení líčení.

Útočník Jindřich M.

Přečtěte si
aneleh@...
7. 4. 2017 • 16:50

Za smrt člověka, sakra nízký trest! Doufám, se odvolá KS mu to dá natvrdo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.