Rádce Aha! Test letních pneumatik | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rádce Aha! Test letních pneumatik

Slabý výkon na mokré vozovce je velmi nebezpečný.
Slabý výkon na mokré vozovce je velmi nebezpečný. (Foto: scom, ara)

Přezouvání pneumatik na letní je v plném proudu. Jak vybrat ty nejlepší? Německý autoklub ADAC zveřejnil test nových letních gum. Z 31 modelů jen sedm označil za velmi dobré a před jedním typem vyloženě varuje.

Nejvíce podařených pneumatik nalezl autoklub mezi gumami pro střední třídu, jako je Škoda Octavia či VW Golf. V této třídě zvítězily pneumatiky Pirelli Cinturato P1, druhé pak skončily se stejným bodovým hodnocením skončily pláště Bridgestone, Continental a Goodyear. Mezi špičkovými gumami, kterým neměli Němci téměř co vytknout, skončila i méně známá a levnější značka Esa-Tecar s gumami Spirit 5 HP. Nejhorší v kategorii byly pláště GT Radial, které pohořely na mokré i suché vozovce.

Problémy dělaly pneumatiky pro oblíbené vozy SUV. Mezi nimi absolutně kralovaly gumy Goodyear Efficient Grip, na kterých nenašli při testování žádnou zásadní chybičku. Druhé pochválené byly pneumatiky Cooper Zeon 4XS. Naopak tu pohořely pláště Yokohama Geolandar, které extrémně nezvládly mokrou vozovku a podobný problém měly i jedny z nejdražších gum – Michelin Latitude.



Přečtěte si
ivannavratil386
6. 12. 2018 • 02:15

Souhlasím s tím, co tu píše František. Ty Continentaly jsou super. Ještě mám hodně dobré zkušenosti s pneumatikami Yokohama. Na těch jezdím zrovna teď. Pořídil jsem je na https://www.pneuok.cz/ Jednu dobu jsem zkoušel i takové ty celoroční pneumatiky, ale moc nadšený jsem z nich nebyl. Zvlášť v zimě se na nich auto chovalo celkem nepředvídatelně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.