Teror v Londýně někdo hlásil 24 hodin předem! Známe tajnou šifru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Teror v Londýně někdo hlásil 24 hodin předem! Známe tajnou šifru!

U plotu parlamentu naboural muž své auto, jeho útok nepřežili dva lidé na ulici a policista, dalších 20 lidí bylo zraněných. Zemřel i útočník.
U plotu parlamentu naboural muž své auto, jeho útok nepřežili dva lidé na ulici a policista, dalších 20 lidí bylo zraněných. Zemřel i útočník. (Foto: Reuters, Profimedia.cz)

Upozornil na internetu pachatelův komplic, nebo snad dokonce sám terorista, na útok v Londýně 24 hodin předem? Vše tomu nasvědčuje! Na diskusním fóru 4chan se totiž v tu dobu objevila šifra, odkazující na místo činu!

Brzy poté, co útočník na Westimensterském mostě začal Hyundaiem Tucson kosit desítky lidí, upozornilo na 4chanu několik uživatelů na podivný vzkaz, který se zde objevil ve středu v 15.54 SEČ, tedy téměř na minutu přesně 24 hodin před útokem.

Binární souřadnice
Uživatel schovaný pod jménem n1SoXPxb tu zveřejnil v morseovce psanou zprávu, odkazující na příspěvek na stránkách pastebin.com. Ty používají programátoři k ukládání zdrojových kódů, může ji však využít kdokoli (anonymně) k uložení jakéhokoli textu. Po kliknutí na odkaz na pastebinu se objevila další šifra, tentokrát zapsaná ve formě binárního kódu, tedy v jedničkách a nulách. A když se tento zápis dekódoval, vyšly souřadnice londýnského Big Benu, u něhož terorista zabil 4 lidi!

 

Dvě pistole
Tomu, že šifry s útokem souvisejí, nasvědčuje i fakt, že na 4chanu si autor té první přiložil ke svému jménu n1SoXPxb fotku dvou pistolí. Ty sice v Londýně použity nebyly a uživatelé 4chanu navíc vyšťourali, že stejná fotka zbraní zde byla použita v nesouvisející diskusi z roku 2010, přesto je spojení se středečním terorem zřejmé.

 

Policie však po autorovi šifer bude nejspíš pátrat marně – v obou případech se totiž schoval pod virtuální internetovou adresu. Stejně tak je zavádějící i dánská vlajka, kterou použil na 4chanu.

Žena skočila do Temže a přežila útok teroristy. Podívejte se na klíčový okamžik

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.