TEROR V LONDÝNĚ! Vraždil autem, nožem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

TEROR V LONDÝNĚ! Vraždil autem, nožem...

U plotu parlamentu naboural muž své auto, jeho útok nepřežili dva lidé na ulici a policista, dalších 20 lidí bylo zraněných. Zemřel i útočník.
U plotu parlamentu naboural muž své auto, jeho útok nepřežili dva lidé na ulici a policista, dalších 20 lidí bylo zraněných. Zemřel i útočník. (Foto: Reuters, Profimedia.cz)

Londýn se stal opět terčem terorismu! Před budovami britského Parlamentu napadl muž nožem policistu, jeho kolegové útočníka postřelili. Krátce předtím navíc na nedalekém Westminsterském mostě nejspíš tentýž muž kosil autem chodce i cyklisty!

Na místě zůstala ležet asi desítka zraněných, do uzávěrky byla potvrzena jedna oběť. Šlo o ženu, kterou zřejmě srazil terorista v SUV a pak ji ještě přejel červený dvoupatrový autobus... „Zranění některých dalších, které k nám přivezli, jsou děsivá a velmi vážná. Jsou to i dalůší v ohrožení života,“ citovala agentura AP lékařku Colleen Andersonovou z nemocnice sv. Tomáše.

Policisté k incidentu od samého začátku přistupovali jako k teroristickému útoku a vycházeli z verze, že oba útoky spáchal stejný člověk, svědky popsaný jako »podsaditý Asiat středního věku«. Z fotek se ale zdálo, za postřelený, na nosítkách odvážený muž, je spíše Arab. „Fotili jsme Big Ben a viděli jsme spoustu lidí utíkat před velkým asi čtyřicetiletým chlapem s nožem ruce. Mohl být tak dvacet centimetrů dlouhý,“ popsala turistka Jayne Wilkinson.

„Pak se ozvaly tři výstřely a ten chlap tam pak ležel v kaluži krve,“ pokračovala šokovaná žena s tím, že pachatel byl oblečen celý v černém.
Londýn byl každiopádně vmžiku na nohou. Premiérka Theresa May byla evakuována neuniformovanými policisty v neoznačeném voze do svého sídla v Downing Street, jednajícím poslancům bylo doporučeno budovu neopouštět. Zastavilo se i Londýnské oko, ruské kolo stojící přes řeku od Westminsteru, zůstaly v něm uvězněné desítky lidí... Ustal provoz na všech mostech přes Temži. To vše přesně rok po teroristických útocích v Bruselu, kde na letišti a v metru zemřelo přes 30 lidí...

Přesně rok po Bruselu...
Právě včera si Brusel minutami ticha na místech rok starých teroristických útoků připomněl památku jejich 32 obětí. Nejprve se v 7:58 SEČ na minutu zastavilo a utichlo letiště Zaventem, kde se před rokem odpálili dva sebevražední atentátníci – zemřelo tam 16 lidí, stovky dalších bylo zraněno. Druhá pietní připomínka se odehrála v 9:11 SEČ ve stanici metra Maalbeek, i zde atentátníci, ke kterým se přihlásil Islámský stát, zabili 16 nevinných lidí.

Celkem došlo ke třem sebevražedným explozím, které měli na svědomí bratři Brahim a Khalid el-Bakraouiovi a Najim Laachraoui; čtvrtému útočníkovi bomba nevybuchla a z místa utekl. Nikdo netušil, že se o rok později promění v bojiště centrum Londýna...



Přečtěte si
st.rec
23. 3. 2017 • 07:25

Kdopak zase přijde s vysvětlením že to byl jedinec a ostatní jsou jiní,lepší a mírumilovní? Kolik kvót asi GB a Londýn splnil?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.