Nejmenší muž světa: Trpasličí bůh měří 61 cm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejmenší muž světa: Trpasličí bůh měří 61 cm!

Manpreet není o moc větší než dvoulitrová PET láhev.
Manpreet není o moc větší než dvoulitrová PET láhev. (Foto: Profimedia.cz)

Manpreet Singh z indického Pandžábu má ve věku 21 let proporce šestiměsíčního miminka. Při výšce 61 centimetrů váží jen 6,8 kilogramu. V jeho vesnici se mu ale nikdo neodváží posmívat: Lidé ho totiž uctívají jako ztělesnění hinduistického Boha.

Manpreetovi rodiče Jagtar Singh a Manjeet Kaur tvrdí, že se růst u jejich potomka zastavil v šesti měsících, do té doby byl jeho vývoj standardní. Rovněž jeho porod proběhl bez jakýchkoli problémů. „V životě jsme neměli žádné peníze, takže se na syna nikdy nepřišel podívat žádný odborník. Ani v nemocnici nikdy nebyl. Asi pět podomních doktorů nám řeklo, že jeho nemoc pochází od štítné žlázy a že by se dala léčit. Dávali jsme mu spoustu léků, které známe z přírody, ale nic nepomáhá,“ uvedla matka.

Lidé ho milují
Aby toho nebylo málo, Manpreet se nikdy nenaučil mluvit a chodit. Od tří let prakticky ani nepohybuje nohama. Navzdory tomu poskytuje celému okolí radost a útěchu. „Naší příbuzní a lidé z okolí ho považují za Boha. Komukoli požehná, tomu se splní jeho přání. Lidé ho milují,“ zakončila matka, která má ještě další dva syny. Oba jsou zdraví a rostou zcela normálně.         



Přečtěte si
-bello-
17. 4. 2017 • 20:14

Fuj!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.