Právě teď je vhodný čas pro očistu těla: Nastartujte se detoxikací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Právě teď je vhodný čas pro očistu těla: Nastartujte se detoxikací!

 (Shutterstock)

Sužuje vás v těchto dnech neodbytná únava, nedostatek energie, či dokonce trávicí potíže nebo jiné zdravotní problémy? Nefunguje tělo tak, jak má, něco mu zřetelně chybí? Pomozte mu detoxikací. Právě na jaře je na ni vhodný čas.

Na boj se škodlivými látkami je sice organismus vybavený, ale jejich nápor neustále narůstá. Svět je toxinů plný. Nacházejí se ve znečištěném ovzduší, v jídle, tekutinách. Denně pronikají do našich orgánů a tkání, kde se usazují, hromadí a poté způsobují neplechu. Boj s nimi je nutné podpořit i zevně. Tento proces se nazývá detoxikace neboli očista těla.

 ZMĚNY NA TALÍŘI

Detoxikace není jen o úpravě stravovacích návyků, ale jedná se o první a zásadní krok. Pro úspěšnou očistu je vhodné alespoň na dva měsíce vyloučit z jídelníčku maso a uzeniny, mléko a mléčné výrobky, výrobky z pšenice, sladkosti a umělé polotovary. Dopřejte si lehká, netučná jídla, rybí maso, sójové výrobky, žitné a ovesné obiloviny, luštěniny, semínka, kvalitní oleje a ovšem hromadu zeleniny a ovoce. U chronicky nemocných se však doporučuje změnu jídelníčku projednat s ošetřujícím lékařem.

DŮLEŽITÉ  ORGÁNY

Zmiňované potraviny jsou důležité pro očistu tlustého střeva, které nejvíce trpí nánosem toxinů pocházejících z mléčných výrobků, masa a bílého pečiva. Společně se střevy je nutné vyčistit játra, která fungují jako „detoxikační továrna“ a pro správné fungování těla jsou nejdůležitějším orgánem. Pro detoxikaci jater je vhodná šťáva z červené řepy, extrakt z ostropestřce mariánského, pampelišky, z petržele či kurkumy.

TĚLO SI ŘEKNE

Trpíte-li některým z těchto příznaků, uvažujte o detoxikaci:

*             únava a nedostatek energie

*             deprese, pocity smutku a rezignace

*             podrážděnost, neklid, roztěkanost

*             nechutenství či nezvladatelná chuť na sladké, tučné a slané

*             trávicí a žaludeční potíže

*             zácpa, střevní virózy, plynatost

*             bolesti hlavy

*             kožní nemoci a alergie

*             zápach z úst a povlak na jazyku

*             nadváha

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.