Sebevrah skočil z mostu! Do řeky se ale netrefil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sebevrah skočil z mostu! Do řeky se ale netrefil...

Muž se vrhl do řeky z mostu v centru Břeclavi. Místo do vody dopadl na kameny u břehu.
Muž se vrhl do řeky z mostu v centru Břeclavi. Místo do vody dopadl na kameny u břehu. (Foto maps.google.cz)

Pohádal se s přítelkyní a rozhodl se, že už nemá cenu žít. Muž (30) se rozhodl zabít skokem z mostu do ledové Dyje v Břeclavi. Vylezl na zábradlí a hupsl dolů. Při rozsáhlém pátrání ho policisté a hasiči nenašli. Sice se dolů vrhl, ale netrefil se. 

„Viděla jsem, jak z mostu do Dyje skočil můj přítel! Neviděla jsem ho vyplavat,“ telefonát zděšené ženy odstartoval v úterý večer rozsáhlou pátrací akcí hasičů, vodních záchranářů, policistů a strážníků.

Následovaly hodinové manévry. „Hledaný a strážníkům i policistům dobře známý muž byl nakonec spatřen v okolí vlakového nádraží,“ uvedl zástupce velitele břeclavské městské policie Zdeněk Novák.

Záchranáře nejdřív překvapilo, že muž nebyl mokrý. Skočil totiž špatně. „Byl pod vlivem alkoholu, což zřejmě zapříčinilo, že místo v řece skončil na jejím břehu. Pátrání v Dyji a jejím okolí bylo proto neúspěšné,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.


Kam si lidé chodí pro smrt?
Nejvíce sebevražd lidé páchají v Moravskoslezském kraji, v Praze a ve středních Čechách. Nejméně pak na Vysočině, Karlovarsku a Liberecku.

*Nuselský most v Praze – byl otevřen v roce 1973 a od té doby se z něj vrhlo na 300 lidí. Kvůli skokanům bylo v roce 2007 podél chodníků vybudováno 2,7 m vysoké zábradlí.
*Propast Macocha v Moravském krasu – pád do hlubiny ještě nikdo nepřežil. Od 20. let minulého století tu podle statistik našlo smrt přes 80 lidí.
*Žďákovský most nad přehradou Orlík – najít smrt tam jezdí lidé z celé republiky. Statistiky o obětech se nevedou.


Kuriózní skoky

Přerazil se o balkon
Nešťastník (45) chtěl v roce 2013 skoncovat se životem skokem z balkonu z 6. patra v Prostějově. V pádu ho zastavil balkon v 5. patře, utrpěl zranění.

Má 9 životů?
Muž (35) loni v únoru přežil pád z patnácti metrů z mostu mezi pražským Hlavním nádražím a Smíchovem i srážku s jedoucím vlakem. Vyvázl jen se zraněním.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.