Podpořit imunitu lze i přírodní cestou: Lékárna z lesa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podpořit imunitu lze i přírodní cestou: Lékárna z lesa!

Hlíva ústřičná je všelék.
Hlíva ústřičná je všelék. (Foto Shutterstock)

Imunitní systém člověka umožňuje rozpoznat a ničit prostřednictvím různých typů bílých krvinek škodlivé viry a bakterie, původce mnoha nemocí. Je dobré jej proto posilovat přírodní cestou. Ano, produktů z přírody je celá řada, pojďme si představit ty možná neznámé, ale zásadní...

Rakytník – multivitamin z přírody
Prvním je rakytník řešetlákový, keřovitá rostlina, která se vyznačuje sytě oranžovými plody o velikosti do 1 cm. Právě ty představují unikátní pokladnici plnou bioaktivních látek, kterých bylo zatím zjištěno cca 200. Nejvýznamnější jsou např. OMEGA mastné kyseliny, které mají klíčový význam pro správnou činnost mozku, správný růst a vývoj a snižují riziko kardiovaskulárních chorob. Rakytníkové plody dále obsahují spektrum 17 vitaminů včetně vitaminu C, a to až 25x více než v citrusových plodech.


Hlíva ústřičná – zázračný všelék
Hlíva obsahuje řadu cenných látek, zejména houbové polysacharidy a z nich pak betaglukany. Ty dokážou v těle prostřednictvím specifických receptorů aktivovat činnost makrofágů, což je druh bílých krvinek, které aktivně hledají zejména viry nebo mikroby. Dokážou je pohltit a zničit. Dále např. lovastatin patřící do skupiny tzv. statinů, což jsou látky, které snižují hladinu LDL »zlého« cholesterolu v krvi, a působí tak preventivně proti rozvoji aterosklerózy a onemocnění srdce a cév.

Reishi – královna hub
Reishi, česky lesklokorka lesklá, se vyznačuje širokým spektrem bioaktivních látek, které mají účinek nejen na imunitu, ale i na játra, cévy, srdce a další. Významnou látkou obsaženou v reishi jsou tzv. triterpenoidy, které působí protizánětlivě, protinádorově, antialergicky, snižují tlak krve, zlepšují metabolismus jater a jejich detoxikaci. Reishi je tak vhodná například pro pacienty během léčby i po léčbě některého typu žloutenky, kdy je potřeba játrům vrátit jejich plnou funkčnost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.