Artisté si sáhli na smrt: Zřítili se z lidské pyramidy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Artisté si sáhli na smrt: Zřítili se z lidské pyramidy!

Akrobati vystupují na laně.
Akrobati vystupují na laně. (Foto Instagram, wallenda.com)

Vystoupení, při kterém běhá mráz po zádech! Tentokrát při něm šlo opravdu o život. Létající Wallendové, akrobaté s českými kořeny, se na americké Floridě zřítili z lidské pyramidy. Pět z nich je zraněných.

Neštěstí se stalo ve středu. Věhlasní artisté zavěšení na laně vytvořili lidskou pyramidu během cirkusového vystoupení ve městě Sarasota ve státě Maiami. Diváci vzrušením ani nadýchali... A najednou se to stalo! Osm akrobatů se vmžiku zřítilo z osmimetrové výšky k zemi. „Pět se jich zranilo, čtyři z nich vážně,“ uvedl velitel místních hasičů Mick Regnier.

Show pojkračuje
Ani zranění pěti lidí nezastavilo sérii vystoupení. „Nehody se stávají, ale show musí pokračovat,“ uvedl ředitel cirkusu Pedro Reis a zdůraznil, že žádný z učinkujících se nezabil, ani nezmrzačil. Nehoda se podle jeho slov stala poté, co jeden z akrobatů ztratil rovnováhu.

Rodinný klan
Mezi zraněnými jsou podle agentury AFP i členové slavné rodiny Wallendových. „Nik Walenda (38), jenž patří k sedmé generaci rodinného klanu cirkusových umělců a eskamotérů, se na tomto čísle podílel, ale vyvázl bez zranění,“ dodal Regnier. Kořeny tohoto cirkusáckého rodu lze údajně vysledovat až do roku 1780, kdy jeho členové vystupovali v Čechách.

Na laně nad Velkým kaňonem
Nik Walenda se v posledních letech proslavil řadou odvážných kousků. Přešel po provaze nad Niagarskými vodopády nebo nad Velkým kaňonem v Arizoně. V roce 2014 ve výšce více než 180 metrů překonal po laně vzdálenost mezi dvěma mrakodrapy v Chicagu. Předloni na laně ve výšce desetipatrové budovy ušel vzdálenost 475 metrů nad závodištěm v Milwaukee ve státě Wisconsin, opět bez jištění.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.