Jak vyléčit úzkostlivé kůzle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jak vyléčit úzkostlivé kůzle!

Na kůzle má obleček až magický účinek.
Na kůzle má obleček až magický účinek. (Foto ara)

Lauricella z New Jersey zachraňuje malá kůzlátka. Jedno z nich je Polly. Kůzle je slepé a navíc trpí úzkostnou poruchou. Lauricella dlouho nevěděla, co si má počít ve chvíli, kdy kůzle dostane záchvat paniky. Dokud nenarazila na netradiční způsob, jak kůzle uklidnit…

Vše se stalo úplnou náhodou, když Lauricella nakupovala před Halloweenem. V obchodě jí do oka padl dětský kostým kachny. Napadlo ji, že by v něm její zachráněná kůzlátka vypadala roztomile a kostým bez váhání koupila.

Doma na ni čekalo kůzle Polly. Kůzle je slepé, má neurologické potíže, které ovlivňují jeho schopnost jíst, kvůli tomu je na svůj věk podvyživené. Trpí také úzkostmi. Ty se projevují například tím, že si v domě vždy vybere nějaký roh, ze kterého ojídá omítku.

Lauricella dříve zkusila kůzle uklidnit pomocí oblečku zvaného Thundershirt, které se vyrábějí především pro psy s touto poruchou. Na Polly ale absolutně nezabíralo. Když ovšem kůzleti nasadila kostým kachny, stalo se něco neuvěřitelného. „Jakmile ji do toho obleču, okamžitě se uklidní,“ popisuje Lauricella.

Kostým používá ve chvílích, kdy kůzle dostane záchvat úzkosti. Jednou Lauricella potřebovala něco vyřídit a nechtěla kůzle nechávat doma samotné. Oblékla tedy Polly do oblečku a vzala ho s sebou. Když se zastavila v místním obchodě, uložila kůzle do nákupního vozíku. Zvířátko celý nákup spokojeně prospalo.

Polly má ještě oblečky prasátka a lišky, kachna je ale jeho nejoblíbenější. Tentýž uklidňující efekt začalo mít Polly navíc na další kůzle, které Lauricella zachránila, jménem Pocket. „Když Pocket přijde domů, položím ho Polly na záda…okamžitě se uklidní a usne,“ říká Lauricella. S žádnou jinou kozou přitom u Pocketa nic takového nefunguje. Lauricella doufá, že až Polly vyroste, už žádný obleček potřebovat nebude. Proto také zatím nekupuje větší velikost. Naopak si představuje, že oblečky po Polly dostane Pocket a bude se v nich cítit stejně pohodlně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.