Zahřejte se tekutou dobrotou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zahřejte se tekutou dobrotou!

Čokokáva s chilli
Čokokáva s chilli (Foto archiv firem)

Zima se tváří, že to s nízkými teplotami myslí docela vážně a tak nás chuť na drinky s ledem rychle přešla.  Můžeme si ale dopřát tekuté laskominy, které zahřejí.

Pro dámy - Baileys Milk Punch

Budete potřebovat: 40 ml Baileys Original, 20 ml  karibského rumu, 120 ml mléka ,10 ml cukrového sirupu (příp. sirup s příchutí), muškátový oříšek/skořice

Postup: ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko, postupně přidejte všechny ingredience a promíchejte. Můžete dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.

Pro milovníky jablek - Svařený cider

Budete potřebovat: ½ litrů cideru, koření (hřebíček, skořici)

Postup: do hrnce nalijte ½ litrů cider (nebo podle potřeby), přidejte koření. Pomalu zahřívejte na 70 – 75 °C. Ne více, aby nevyprchal alkohol. Prohřátí spolehlivě zbaví jablečný cider bublinek a dodá nápoji příjemně podmanivou jablečnou vůni a chuť. Doslaďte podle chuti hnědým cukrem nebo medem a nazdobte dle fantazie kousky jablka, pomeranče nebo ananasu.


Pro drsňáky - Hot Tennessee Toddy

Budete potřebovat: 1 díl Jack Daniel’s, lžíci medu, skořici, horkou vodu

Postup: nalijte whiskey Jack Daniel’s do silnostěnné sklenice nebo hrnku. Přidejte med, skořici a citrónovou šťávu. Zalijte horkou vodou a promíchejte.

Pro mlsaly - Královská horká čokoláda

Budete potřebovat: 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %, 250 ml mlékem, 1 zarovnanou lžičku solamylu, vanilku, skořici nebo mátu na dochucení

Postup: v nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou.


Pro experimentátory - Čokokáva s chilli

Budete potřebovat:
2 lžičky instantní kávy ,75 g tmavé čokolády s chilli, 250 ml mléka, 1 lžíce krupicového cukru, případně 1 lžička kukuřičného škrobu, mléčná pěna, nastrouhaná čokoláda a pokrájená chilli paprička bez semínek na ozdobu

Postup: asi 2/3 čokolády nalámejte a dejte spolu s mlékem, cukrem a kávou do rendlíku. Na mírném ohni za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit. Pokud máte rádi hustou čokoládu, přimíchejte 1 lžičku škrobu a povařte do zhoustnutí. Rozdělte do dvou sklenic. Přidejte horké napěněné mléko a ozdobte nastrouhanou čokoládou a chilli.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.