Zahřejte se tekutou dobrotou!

Zima se tváří, že to s nízkými teplotami myslí docela vážně a tak nás chuť na drinky s ledem rychle přešla. Můžeme si ale dopřát tekuté laskominy, které zahřejí.
Pro dámy - Baileys Milk Punch
Budete potřebovat: 40 ml Baileys Original, 20 ml karibského rumu, 120 ml mléka ,10 ml cukrového sirupu (příp. sirup s příchutí), muškátový oříšek/skořice
Postup: ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko, postupně přidejte všechny ingredience a promíchejte. Můžete dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.
Pro milovníky jablek - Svařený cider
Budete potřebovat: ½ litrů cideru, koření (hřebíček, skořici)
Postup: do hrnce nalijte ½ litrů cider (nebo podle potřeby), přidejte koření. Pomalu zahřívejte na 70 – 75 °C. Ne více, aby nevyprchal alkohol. Prohřátí spolehlivě zbaví jablečný cider bublinek a dodá nápoji příjemně podmanivou jablečnou vůni a chuť. Doslaďte podle chuti hnědým cukrem nebo medem a nazdobte dle fantazie kousky jablka, pomeranče nebo ananasu.
Pro drsňáky - Hot Tennessee Toddy
Budete potřebovat: 1 díl Jack Daniel’s, lžíci medu, skořici, horkou vodu
Postup: nalijte whiskey Jack Daniel’s do silnostěnné sklenice nebo hrnku. Přidejte med, skořici a citrónovou šťávu. Zalijte horkou vodou a promíchejte.
Pro mlsaly - Královská horká čokoláda
Budete potřebovat: 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %, 250 ml mlékem, 1 zarovnanou lžičku solamylu, vanilku, skořici nebo mátu na dochucení
Postup: v nádobě s dvojitým dnem rozehřejte čokoládu přibližně na 50 °C. V druhé nádobě přiveďte k varu mléko a pak jím za stálého míchání zalévejte rozehřátou čokoládu. V troše vody rozpusťte solamyl a přidejte ho k mléčné čokoládě na zahuštění; směs neustále důkladně promíchávejte. Podle libosti ji můžete ještě dochutit, třeba vanilkou, skořicí nebo mátou.
Pro experimentátory - Čokokáva s chilli
Budete potřebovat:
2 lžičky instantní kávy ,75 g tmavé čokolády s chilli, 250 ml mléka, 1 lžíce krupicového cukru, případně 1 lžička kukuřičného škrobu, mléčná pěna, nastrouhaná čokoláda a pokrájená chilli paprička bez semínek na ozdobu
Postup: asi 2/3 čokolády nalámejte a dejte spolu s mlékem, cukrem a kávou do rendlíku. Na mírném ohni za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit. Pokud máte rádi hustou čokoládu, přimíchejte 1 lžičku škrobu a povařte do zhoustnutí. Rozdělte do dvou sklenic. Přidejte horké napěněné mléko a ozdobte nastrouhanou čokoládou a chilli.