Zmizel duchovní z Vysočiny: Našly se jen doklady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zmizel duchovní z Vysočiny: Našly se jen doklady!

Hledaný Marek Šavel.
Hledaný Marek Šavel. (Foto PČR)

Od středy doslova čeří vody nádrže Trnávka na Pelhřimovsku policejní potápěči se sonarem. Pátrají po vikáři Marku Šavelovi (45) z Humpolce.

Jeho osobní věci se našly i s odstaveným autem právě na břehu přehrady. Podle dostupných informací se mělo jednat o ručník a doklady. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat, je to osobní věc,“ reagují pracovníci farnosti v Humpolci, kde vikář Šavel působil a byl i naposledy spatřen.

Zmizení nahlásil jeho známý ve středu ráno. Spekuluje se o osobních problémech, které by mohly zbožného muže dovést k »hříchu«, vyloučené ale není ani náhodné utonutí. Pátrání zatím probíhá bez výsledku.


Kdo je vikář?
Marek Šavel zastává v Humpolci funkci administrátora farnosti a okrskového vikáře. Jeho vikariát má 14 farností v okresech Havlíčkův Brod a Pelhřimov. Vikář je duchovní, který zastupuje nějakou vyšší autoritu: okrskový vikář koordinuje z biskupova pověření činnost farářů (na Moravě je ekvivalentem tohoto titulu děkan).

Přečtěte si
jity
5. 11. 2016 • 11:47

Vikář je také jen člověk se svými problémy a bolestmi. Sebevraždu však církev neuznává.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.