Opilý primář zaměnil krev u testu: 20 měsíců nesmí léčit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Opilý primář zaměnil krev u testu: 20 měsíců nesmí léčit!

Bývalý primář chirurgie domažlické nemocnice Michal Kravec.
Bývalý primář chirurgie domažlické nemocnice Michal Kravec. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Pil, sedl za volant a čapli ho policisté. Následně putoval na odběr krve. Jenže Michal Kravec (45) byl primář chirurgie nemocnice v Domažlicích, a tak nařídil sestře, aby jim podstrčila krev odebranou pacientovi. Za to dostal podmínku.

„Musí také zaplatit pokutu 40 tisíc korun a profesi lékaře nesmí vykonávat 20 měsíců. Zneužil svého postavení a jednoznačně selhal jako lékař,“ řekl soudce Milan Anderle.

Michala Kravce chytili v únoru 2014 policisté při silniční kontrole s alkoholem v dechu. Prvním testem mu naměřili 0,45, druhým 0,52 promile, vzali ho proto na odběr krve. V nemocnici Kravec nařídil sestře, ať odebere krev pacientovi na lůžkovém oddělení. Staniční sestra pak na ambulanci při odebírání krve zkumavky přímo před policisty prohodila.

„Alkohol jsem před řízením auta nikdy nepil. Křivé obvinění je založeno na tvrzení dvou sester, které nemluví pravdu. Lpěl jsem v práci na dodržování pořádku a jim to vadilo,“ hájil se lékař.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.