Vymyslel si zbití při výslechu? Kramnému hrozí dalších 8 roků s base! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vymyslel si zbití při výslechu? Kramnému hrozí dalších 8 roků s base!

Petr Kramný se u ostravského soudu zpovídá z křivého obvinění.
Petr Kramný se u ostravského soudu zpovídá z křivého obvinění. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Petr Kramný (38) byl odsouzen letos na jaře na 28 let za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě v roce 2003. Nyní ho žalují zase – tentokrát za křivé svědectví. Může dostat osm let navrch!

Soudní pře se točí kolem nařčení, že měl Kramného při výslechu drsně zmlátit vyšetřovatel Pavel Tvrdý. Kramný tvrdí, že on nic... Že za nařčením je jeho někdejší obhájce Jaromír Richter, a ne on sám. „Nikoho jsem křivě neobvinil. Ani jsem neposkytl informace do médií,“ řekl Kramný před soudem. Advokát prý od něj ani nedostal pokyn k podání stížnosti. „Podání učinil bez mého pokynu,“ uvedl Kramný a dál odmítl vypovídat. I tak mu hrozí osm let kriminálu.
Soud včera vyslýchal lékaře vazební věznice. „Nestěžoval si na žádné potíže a neviděli jsme žádné známky zranění na jeho těle,“ řekl doktor, který prováděl u Kramného vstupní lékařskou prohlídku.

Soudkyně Barbara Buksová jednání nakonec odročila na 13 prosince. Je podle ní nutné vyslechnout další svědky.
Video se připravuje ...

S trestem se nesmířil
Obhájkyně Kramného Jana Rejžková při odchodu ze soudní síně uvedla, že se dovolá k Nejvyššímu soudu proti rozsudku, který poslal jejího klienta na 28 let za mříže za vraždu manželky a dcery.
Video se připravuje ...
Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.