TÝRÁNÍ V KUŘIMI: Policie pátrá v bytech. Aničku hledali i u novináře Patočky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

TÝRÁNÍ V KUŘIMI: Policie pátrá v bytech. Aničku hledali i u novináře Patočky

Anička je stále nezvěstná.
Anička je stále nezvěstná. (ČTK)

BRNO – Napětí stoupá. Stovky policistů jsou už sedm dní na nohou. Veškeré úsilí o nalezení nezvěstné třináctileté Anny však zatím selhalo. Dívka utekla před týdnem z centra Klokánek, do kterého se dostala po zatčení své pečovatelky Kláry Mauerové. Ta skončila za mřížemi kvůli týrání syna Ondřeje.

Policie proto přistoupila k dalšímu kroku – prohledává některé brněnské byty. Mezi nimi je i byt šéfredaktora Literárních novin a aktivisty Jakuba Patočky.

K Patočkovi se pokusili policisté dostat už ve čtvrtek večer. Neúspěšně. Pokus opakovali včera dopoledne za přítomnosti svědka. Čtyřiačtyřicetiletý novinář u prohlídky nebyl, kriminalisté ale od něj odnesli čtyři pytle důkazů. Policie se na něj zaměřila kvůli údajné pomoci rodině z Kuřimi, která je podezřelá z týrání sedmiletého syna Ondřeje. V její vinu totiž prý nevěří.

Ve hře jsou tři hlavní verze, z nichž vyšetřovatelé při svém pátrání vycházejí. Může se jednat o únos, útěk na vlastní pěst, ale také s pomocí někoho – spekuluje se zejména o pomoci příbuzných. „Domnívám se, že se jednalo o únos, tím mám na mysli odvedení někým z příbuzných,“ řekla Aha! Marie Vodičková z Fondu ohrožených dětí, které je zřizovatelem azylového centra pro děti Klokánek. „Nebyly nalezeny žádné stopy nebo náznaky, že by odešla po svých,“ vysvětlila.

Dívka, jejíž totožnost a minulost je stále velkou neznámou, zmizela v noci na sobotu právě z Klokánku. Tam se dostala poté, co její pečovatelku Kláru Mauerovou zatkli policisté za údajné týrání jejího syna Ondřeje. Chlapce nalezli policisté svázaného a nahého v komoře kuřimského domu před jedenácti dny.

19.5.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.