Bulteriér pokousal maltézáka i jeho šokovanou majitelku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bulteriér pokousal maltézáka i jeho šokovanou majitelku!

Pokousaný byl maltézáček Adámek i jeho majitelka Krystyna Juřenová.
Pokousaný byl maltézáček Adámek i jeho majitelka Krystyna Juřenová. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Pokousáním skončilo v Ústí nad Labem setkání Krystyny Juřenové (62) a jejího maltézáčka Adámka s na volno puštěným bulteriérem. Případ řešila přestupková komise. Napadená to považuje za nedostatečné, zlehčování podobných útoků může vést k tragédii.

„V červenci jsem si Adámka vzala z útulku. Měla jsem ho vždycky jen na vodítku, kamarádka mě ale přesvědčila, že bych ho měla pustit a nacvičit s ním přivolání,“ popsala Krystyna. Na procházce 8. srpna proto psíka pustila z vodítka. V tu chvíli se ale přihnal bulteriér a napadl ho. „Vůbec si nepamatuji, co se pak dělo. Vím jen, že se Adámkovi zakousl do krku a rval ho za ucho. Kousl do ruky i mě. V šoku jsem upadla,“ popsala.

Psy od sebe odtrhla její kamarádka Olga Todorová (81), která také zavolala policii. „Ta ale odmítla přijet, odkázala mě na strážníky. Nakonec jsme všichni skončili u přestupkové komise,“ řekla Todorová. Krystyna nepopírá, že porušila vyhlášku, uhradila proto, stejně jako majitelka druhého psa, pokutu. Tím ale případ nepovažuje za skončený.

„Úředníky zajímalo jen to, že psi nebyli na vodíku. Na mé zranění se vůbec neptali. Je to už dva měsíce a já stále marodím, mám psychické problémy,“ řekla a dodala: „Napadení mělo být posouzeno jako ublížení na zdraví. Pokud budou úředníci a policisté podobné případy zlehčovat, mohou další útoky skončit tragicky. Například jako nedávno v Lužci, kde psi, kteří už dříve útočili, zabili pětileté dítě.“

Policie: Teď může podat trestní oznámení
Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová říká, že policisté postupovali správně. „Ve chvíli, kdy je napadení oznámeno na tísňovou linku, nemůže ještě operační důstojník vědět, o jak vážné zranění jde. Kvalifikace se v takových případech odvíjí od délky léčení,“ uvedla a dodala, že majitelce psa teď nic nebrání obrátit se na policii, předložit zprávy o léčení a podat trestní oznámení.
V místech, kde se bulteriér zakousl, má Krystyna jizvy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.