Některé vozila po výstavách, jiné chovatelka trápila žízní a hlady... Utýrala psy k smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Některé vozila po výstavách, jiné chovatelka trápila žízní a hlady... Utýrala psy k smrti!

Zrůdná chovatelka.
Zrůdná chovatelka. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Hrála si na úspěšnou chovatelku, přitom svým psům připravila peklo na zemi. Teď ženu (28) z Dačicka obvinila policie z týrání zvířat. Hrozí jí až 5 let za mřížemi.

Hrůzný případ šetří kriminalisté na jihu Čech. Chovatelka amerických stafordšírských teriérů a minibulteriérů zavírala některé psy do kotců bez možnosti volného pohybu. Nedávala jim jíst ani pít, až vysílená zvířata našla smrt ve vlastních výkalech. „Vystavila je delší čas extrémní bolesti a utrpení. Psi byli podvyživení a dehydratovaní,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.
Na hrůzný případ upozornil chovatel. Ten přijel zkontrolovat psa, kterého měl s tyrankou ve spoluvlastnictví. Na policii pak podal trestní oznámení. „Kriminalisté ženu obvinili z týrání zvířat. Ze sedmi týraných zvířat uhynula jedna fena a dvě štěňata,“ řekla Millerová.

Dvě mrtvá štěňata v kotci. Ani s nimi neměla slitování.

Veterina: Nejhorší případ týrání
„Je to jeden z nejhorších případů týrání psů, které jsme v poslední době řešili. Není to klasické týrání, toto se vymyká běžnému chápání,“ řekl ředitel Krajské veterinární správy v Českých Budějovicích František Kouba.

Chovatele případ šokoval
Chovatele hrůzný osud psů šokoval. „Nikdo z nás nechápe, proč to udělala. Štěně s průkazem původu stojí i dvacet tisíc korun a ona ho nechá umřít hlady. Ode mě měla štěně, které se údajně ztratilo. Pak si koupila další a tamto zatím leželo čtyři měsíce mrtvé. Další fena je dodnes nezvěstná. Klidně jezdila na výstavy, přitom jí doma leželi mrtví psi,“ řekla Aha! chovatelka Leona Batalová s tím, že nikdo z okolí netušil, co se děje.
Hrůzný pohled na fenu, která před smrtí musela hrozně trpět.

Přečtěte si
prduch
26. 10. 2016 • 13:08

Jezdím do Dačic pomalu každý týden a potkat tam tohle invidium tak se asi neudržím.

eva666
18. 10. 2016 • 14:11

Doufám, že to dostane natvrdo a v base pak pozná, jaké to je...... Snad už se pečou oplatky.

libka.c@...
5. 10. 2016 • 20:48

Jsem ráda,že mají všichni stejný názor.Mladá fuchtle si nezaslouží žít,ale umírat pomalu aby si to užila.Člověk,který nemá rád zvířata nemá rád lidi a měla by zažít to,co zažili lidé v konc.táborech.Zemřel tam také můj strýc,teta přežila,ale měla revma a nemohla do smrti chodit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.