Policie po domovní prohlídce u Zdeňka K. (†60): Našli nabité zbraně a hromady munice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie po domovní prohlídce u Zdeňka K. (†60): Našli nabité zbraně a hromady munice!

Dlužník z Ostravy postřelil exekutora.
Dlužník z Ostravy postřelil exekutora. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, TV Prima)

Smrtelné nebezpečí hrozilo mnoha lidem! Zdeněk K. (†60) na úředníky, kteří ho přišli vystěhovat, vzal samopal. Vypálit stihl jen několik ran, pak padl zastřelen policisty. Ti u něj doma pak našli další nabité střelné zbraně a stovky nábojů.

Žil způsobem, že si sám vykoledoval soudní vystěhování. Dům obklopil nepořádkem, v němž měly hnízda krysy. Na zahradě pálil pneumatiky či tam měl čtrnáct dnů pověšeného mrtvého jelena, jehož zápach se šířil na celou ulici.

„Byl to podivín. Sběrač. Co kde našel, to dotáhl domů nebo na zahradu. Dost chlastal a byly tam i nějaké bitky s jeho družkou,“ prozradil Aha! jeden za sousedů. Před několika týdny navštívila Zdeňka K. kontrola z hygienické stanice. „On je napadl. Myslím, že to byla poslední kapka, po které přišel ten soudní příkaz k vystěhování,“ prozradil soused.

Policisté včera celý den prováděli v domě Zdeňka K. domovní prohlídku. „Při ní jsme zajistili další nabité střelné zbraně a stovky nábojů,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Postřelený muž je na JIPce

Zraněný soudní vykonavetel a magistrátní úřednice nejsou v ohrožení života. Žena má průstřel bérce a je již na standardním pokoji. Zranění muže je vážnější. Stále zůstává na jednotce intenzivní péče a podle dostupných informací má rozdrcené kosti v dolní části nohy.

Zabránily masakru

Podle náměstka policejního ředitele Moravskoslezského kraje Radima Wity zabránili policisté pohotovým zastřelením Zdeňka K. velkému masakru. „Zákrok byl profesionální a naštěstí rychlý. Ten muž byl na střelbu připraven. Měl jeden zásobník ve zbrani, druhý při sobě a třetí na dosah. K dispozici asi devadesát nábojů. Kolem byla asi desítka osob. Nebýt zákroku policistů, všichni mohli být mrtví,“ uvedl Wita.


Před smrtí se omluvil?!

Podle sousedů navštívila včera místo činu krátce dcera zastřeleného Zdeňka K. „Když odcházela, cestou utrousila, že jí policajti řekli, že než zhasl, tak se jim prý omluvil,“ řekl muž ze sousedství. Policisté pátrali po synovi družky zastřeleného. Ten se ve středu večer sám přihlásil. „Po jeho výslechu a na základě zajištěných důkazů jsme vyloučili, že by měl s případem nějakou spojitost,“ prozradil policejní náměstek Wita.

Přečtěte si
nicnezpravda
21. 7. 2016 • 23:16

o 3 roky starší než on byl v době činu střelec z hospody družba..divná náhoda,že tohle byl taky Zdeněk K..

nicnezpravda
21. 7. 2016 • 23:13

Jestli to bulváry nespletli,tak je Zdeněk K.stejně jako byl Zdeněk K.střelec z hospody z minulého roku..jen o 3 roky starší..ten se ale prý zabil sám..tohodle zabili oni,což nemuseli..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.