Kvůli lupu najezdil 700 km na kole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kvůli lupu najezdil 700 km na kole!

Na svědomí má 20 objektů.
Na svědomí má 20 objektů. (Foto Policie ČR)

Cyklista. Takovou přezdívku si od kriminalistů vysloužil devětkrát trestaný žhář a zloděj (25) z Bohumína. Aby zapálil a nebo vykradl 20 různých budov, najezdil na kole téměř 700 kilometrů.

Mladíkovo nutkání mělo vždy stejný scénář: nasedl na kolo a snažil se vytipovat zahradní chatky, domky a kancelářské budovy. V nich pak bral vše, co mu přišlo pod ruku: elektroniku, potraviny, alkohol, ale i kancelářské vybavení. Přišel si však celkem jen na čtvrt milionu.

„Vášnivý cyklista cestoval hlavně po odlehlých lokalitách v Bohumíně a ve Slezské Ostravě,“ potvrdil kriminalista Radim Teichmann.
Lup odvážel trestanec rovněž na kole. Co neuvezl, poblíž schoval, a vrátil se pro to později.

Dvakrát si desperát do akce přibral i dva kumpány (21 a 47). Společně se pak na bicyklech vydali k průmyslovému objektu ve Slezské Ostravě. „Jelikož si chtěli usnadnit práci, nalezenou starou pneumatiku dali na střechu a poté zapálili. Čekali, až střecha prohoří a dírou ve střeše se dostanou dovnitř,“ popisoval Teichmann.

Situace se lapkům vymkla z rukou. Budova začala hořet celá. Trojice v panice z místa ujela – jak jinak – na kolech. Za sebou nechala hořící stavbu se škodou ve výši 800 tisíc. Pak zapálil pyroman ještě další tři stavby.
Teď skončil ve vazbě a hrozí mu tři roky vězení.

Kolik toho stihl žhář před zatčením

*Kradl a zapaloval od října do června.
*V Ostravě vykradl nebo zapálil 13 objektů, v Bohumíně 7 objektů.
*Nakradl majetek za čtvrt milionu korun.
*Zapálil majetek za 1,2 milionu korun.
*Mezi Bohumínem a Ostravou najezdil 700 kilometrů tam i zpět. Vždy na kole.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.