Při žhářském útoku uhořela matka (†17) a její malá dcera (†6 měsíců)! Otec bezmocně přihlížel... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Při žhářském útoku uhořela matka (†17) a její malá dcera (†6 měsíců)! Otec bezmocně přihlížel...

Fotografie
Fotografie (internal)

Před vznikem požáru se v domě nacházeli čtyři lidé. Sedmnáctiletá maminka Amy Smith, její šestiměsíční holčička Ruby-Grace Gaunt, sedmnáctiletý rodinný kamarád Edward Green a otec Shaun Gant. 

Ten jediný požár přežil, s pomocí sousedů se mu totiž podařilo z třípodlažní budovy uniknout. Snažil se vynést i dcerku, ale protože mu to na provizorním žebříku klouzalo, vrátil holčičku matce. Ta se ovšem zhroutila dřív, než stačila utéct. Gaunt poté pobíhal před domem pouze ve spodním prádle a snažil se sehnat pro přítelkyni a dceru pomoc. Přivolaní lékaři ho ihned odvezli do nemocnice.

Ačkoliv příčina požáru dosud není známá, policie již zadržela tři muže ve věku 17, 21 a 43 let, kteří jsou ze zapálení domu podezřelí. Jak však policie uvedla, zadržením těchto mužů případ rozhodně nekončí. Naopak, celé vyšetřování trágédie v Derbyshiru je teprve na začátku. Požár nezasáhl jen byt Amy a Shauna, ale i byty pod nimi. Odtud se naštěstí podařilo všechny zachránit díky pohotovým sousedům, kteří přispěchali na pomoc se žebříky, byt mladého páru byl naneštěstí příliš vysoko, informoval DailyMail.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.