Pozůstalí pacientů v Rumburku: Po sestře chtějí 17 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Pozůstalí pacientů v Rumburku: Po sestře chtějí 17 milionů!

Soud bude případ Věry M. znovu projednávat v červenci.
Soud bude případ Věry M. znovu projednávat v červenci. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Přes 17 milionů korun! Takovou částku žádají příbuzní po Věře M. (54), která je podezřelá z vraždy šesti pacientů v rumburské nemocnici.

I když ji ústecký soud letos v lednu obžaloby zprostil, případ tím zdaleka nekončí. Kvůli odvolání, které podali státní zástupce i příbuzní dvou zemřelých pacientek, se jím bude 26. července zabývat vrchní soud.

Zatímco státní zástupce i někteří příbuzní zemřelých pacientů jsou přesvědčeni, že zdravotní sestra Věra M. zabíjela draslíkem, ústecký krajský soud to viděl jinak. „Vinu se jednoznačně a bez pochybností nepodařilo prokázat,“ zdůvodnil předseda senátu zprošťující verdikt. Tím také smetl jejich naděje na odškodné. Rodina pacientky Jany K., jejímž úmrtím případ odstartoval, teď upíná své naděje k odvolacímu vrchnímu soudu. Po Věře M. totiž žádá odškodnění 17 milionů korun. Příbuzní další ženy chtějí uhradit 300 000 korun a náklady na pohřeb.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.