Masakr v Orlandu: Lidé si střelbu pletli s hudbou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Masakr v Orlandu: Lidé si střelbu pletli s hudbou!

Omar Mateen (29) zabil v gay klubu 50 lidí.
Omar Mateen (29) zabil v gay klubu 50 lidí. (Autor: Reuters/MySpace)

Šílenec řádil o sobotní noci ve floridském gay klubu. Do davu pálil z poloautomatické pušky a jeho řádění stálo život více než 50 lidí. Nyní si můžete přečíst mrazivé svědectví o tom, co se v gay klubu skutečně odehrálo.

Hudba hrála naplno a stovky lidí se tísnily na tanečním parketu. Nejprve se ozvaly praskavé zvuky, které si někteří dokonce spletli s hudbou. „Šlo to skoro do rytmu,“ řekl jeden z pravidelných návštěvníků klubu Chris Hansen.

Dýdžej si zase myslel, že šlo o petardu. Teprve, když ztišil hudbu mu došlo, že to byly výstřely… „Vypnul jsem hudbu a viděl jsem, jak prakticky všichni utíkají pryč,“ řekl Riviera Listu. „Byl to naprostý chaos.“ Sám se spolu s několika dalšími lidmi zachránil tím, že unikl zadním vchodem. Výše citovaný Hansen se zase vyplížil po loktech a kolenou.

Mnozí ale takové štěstí neměli. „Pokud tam dojde na střílení, není těžké dostat každého,“ řekl pro Miami Herald bývalý zaměstnanec klubu Alex Choy. Přeživší se pohybovali převážně kolem východu. Střelci sice unikli, hrůzné zážitky si ale s sebou ponesou až do smrti. „Když jsem se dostal přes ulici, byla všude krev,“ popisuje Hansen. „Někomu jsem pomáhal, protože ležel na břichu a já jsem nevěděl, zda je mrtvý, nebo živý. Sundal jsem si šátek a nacpal ho do díry po kulce, kterou měl v zádech.“

Šílencovo řádění mělo nakonec 50 obětí. Dalších 53 bylo zraněno. 39 lidí zemřelo přímo v klubu, další dvě venku a ostatní skonali v nemocnicích nebo cestou do nich.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.