Kluci přelézali vagony. Půlku těla jim spálil proud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kluci přelézali vagony. Půlku těla jim spálil proud!

Zdravotníkům na místě asistovali hasiči.
Zdravotníkům na místě asistovali hasiči. (Foto: HZS, PČR)

Hráli si, kde neměli. Kluci se poflakovali na vlakovém nádraží v Chebu. Když přelézali jeden z vagonů odstavený na koleji, zasáhl chlapce (13) a jeho kamaráda elektrický proud z železniční troleje.

„Kluk podle prvotních informací utrpěl popáleniny na 45 procentech těla, přiletět pro něj musel vrtulník,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal s tím, že byl transportován na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice. A ve špitále skončil i jeho kámoš. Podobný případ se přitom v Chebu udál před měsícem. „Proud z troleje tehdy popálil čtrnáctiletého chlapce při přelézání vagonu,“ doplnil Kasal. Policejní mluvčí Kateřina Böhmová uvedla, že v Chebu je možné kolejiště bezpečně obejít z obou stran. „I když se pohybujete na odstavené koleji, neznamená to, že není trolej pod elektrickým napětím, a tudíž může dojít k vážnému úrazu či úmrtí,“ dodala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.