Zvířecí filmové hvězdy slavily 2. narozeniny: Hugo a Bára dort poslali do sněhu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zvířecí filmové hvězdy slavily 2. narozeniny: Hugo a Bára dort poslali do sněhu

Jaroslav Kaňa nechal medvědům udělat ovocný dort.
Jaroslav Kaňa nechal medvědům udělat ovocný dort. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Netradiční oslava se konala ve Veleticích na Žatecku. Své druhé narozeniny slavili medvědi Hugo a Bára, které Jaroslav Kaňa (57) a Radka Šarkaniová (54) cvičí pro film a reklamu.

Chovatelé pro ně připravili ovocný dort, na který se medvědi s chutí vrhli. Temperamentní Bára se na sněhu tak rozdováděla, že porazila stůl i lavičku, na které měli méďové sedět. Dort proto pojídali ze země, na chuti jim to ale neubralo. Ke stolu se pak chlupáči vrátili, aby se dorazili oblíbenými piškoty a šlehačkou.

Natáčeli s Hřebejkem

Hugo a Bára mají za sebou úspěšný rok. „Natáčeli jsme s Janem Hřebejkem epizodu Pět mrtvých psů ze seriálu Detektivové od Nejsvětější Trojice, s britskou produkcí film odehrávající se ve vybombardované Varšavě za 2. světové války a také reklamu na minerální vodu,“ řekl Jaroslav Kaňa.

Cvičí i lva a tygry

Jaroslav Kaňa nepochází z cirkusácké rodiny. Přesto u cirkusu začínal. Fascinují ho šelmy, zejména medvědi, a proto jim zasvětil celý život. Kromě Huga a Báry chovají s partnerkou Radkou ještě jejich rodiče, karpatské medvědy Bleska a Utu, lva Leona, dva tygry Čikovou a Boba a dva oceloty Elišku a Adama.

Denně spucnou až 6 kg chleba a zeleniny

Medvědi jsou pořádní jedlíci. Základem jejich jídelníčku je chleba, denně ho spořádají až tři bochníky. Zbytek tvoří zelenina a ovoce, mají rádi hlavně mrkev a jablíčka. Nepohrdnou ani psími granulemi. „Na podzim, kdy se takzvaně zažírají na zimu, toho spořádají denně 5 až 6 kilogramů,“ řekl chovatel.

Přečtěte si
-bello-
27. 1. 2016 • 00:19

Základem je chleba, protože je levnej.Ve volné přírodě je však těžko ulovitelnej

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.