Opilec zkopal svého psa! Bona skončila v útulku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec zkopal svého psa! Bona skončila v útulku

Bona se v útulku chovala jako psí dáma. Najedla se, vyspala, vyvenčila a počkala na paničku.
Bona se v útulku chovala jako psí dáma. Najedla se, vyspala, vyvenčila a počkala na paničku. (pro Aha!: Městská policie Praha)

PRAHA – Vyděšená fenka pitbulteriéra se stala hlavní aktérkou včerejší hádky na Václavském náměstí. Padaly při ní facky, nadávky a kopance!

Opilý muž dokonce zaútočil i na svého psa, který musel být převezen do útulku v Praze Tróji. Tam si ho už vyzvedla majitelka.

Mela se strhla včera ve tři hodiny ráno na Václavském náměstí. Volně pobíhající statná pitbulka před kinem Blaník naháněla strach kolemjdoucí ženě. Volala tedy na majitele feny, aby si ji uvázal na vodítko. To ovšem lehce vrávorajícího pejskaře pobouřilo. „Do mýho psa se nikdo navážet nebude,“ opáčil. Paní, kterou údajně již v minulosti pes této rasy napadl a pokousal, ale trvala na svém a muže tím vytáčela k nepříčetnosti. „Zabiju tě!“ vykřikoval opilec. Zároveň hrozil, že psovi sundá náhubek a pošle ho na ni.

Incident sledovalo několik svědků včetně asi deseti zahraničních turistů. Podle nich muž surově napadl i svého vlastního psa. „Bil ho vodítkem a kopal do něj, až kňučel a bolestí si nemohl stoupnout na zadní tlapy,“ líčili později strážníkům.

Z obavy, že stresované zvíře někoho pokouše, zastavila žena policejní hlídku a muže zákona požádala, aby udělali pořádek. K nim se přidali i strážníci. Ani přítomnost uniforem ale horké hlavy nezchladila. Žena se neudržela a dala tvrdohlavému pejskaři pořádnou facku. Ten jí hbitě ránu vrátil. Další rvačce už strážci pořádku zabránili. Strážníci nasadili muži pouta a dámy se ujali policisté. Surovec, který podle mluvčí strážníků Radky Waitové nadýchal 2,80 promile, putoval na záchytku. Na něj a nejspíš i na oznamovatelku čeká přestupkové řízení a pokuta.

Nakonec přišla na řadu pitbulka. Odchytová služba městské policie ji odvezla do trojského útulku. „S fenkou Bonou nebyl problém. Nebyla agresivní. Šla s námi klidně na vodítku,“ líčil včera šéf útulku Václav Steinbauer. Bona na nikoho neútočila, nevrčela. „Byla v pohodě. Dostala granule, pamlsky, piškotky. Dopoledne byla i na procházce,“ dodal Steibauer. Bona je totiž v útulku jako doma. Od června 2003 v něm našla útočiště už šestkrát, z toho třikrát v dubnu. Kromě posledního incidentu, v němž byla nevině, se většinou vydala na výlet sama. V klidu tedy i včera počkala na paničku, která pro ni jela do útulku na jistotu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.