Kocour starostou! Tohle je možné jenom v Rusku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kocour starostou! Tohle je možné jenom v Rusku!

Perský kocour by teď měl řídit radnici západosibiřského města Barnaulu.
Perský kocour by teď měl řídit radnici západosibiřského města Barnaulu. (Foto: ara)

Zpráva ze západosibiřského města Bernaulu předčí tu o Potěmkinově vesnici. Když měli místní voliči zvolit  nového šéfa radnice, správce místní sociální sítě z recese navrhl svého perského kocoura Barsika. A začaly se dít věci!

V internetovém hlasování dostal Barsik čtyři tisíce hlasů, čímž zcela zastínil ostatní uchazeče o tuto funkci. Za vítězstvím Barsika ale nehledejme přehnanou oblibu koček u obyvatel tohoto sibiřiského města. V Bernaulu byla zrušena přímá volba starosty, a tak do obsazení této funkce mluví řada zákulisních hráčů, což se voličům nelíbí. Majitel Barsika se na celé kauze hodně zviditelnil a jeho kocour už veřejně prohlašuje: Rozdrápu korupci! Barsika nevolí jen krysa! Když ne Barsik, tak kdo? Volební úspěch Barsika musel vzít v potaz i místní gubernátor Alexandr Karlin. Ten sice řekl, že prostřednictví kocoura by občané mohli vznášet svá přání k vrchnosti, ale další Barsikovy ambice zchladil slovy: "Kocour systém nezmění. Politika je na kocoura příliš vážná věc."

Autor:  al

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.