Dospělí milují ovocné a děti »bubble« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dospělí milují ovocné a děti »bubble«

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejsme sice Angličané, ale průzkumy ukazují, že čaj je i pro Čechy jedním z nejoblíbenějších nápojů. Nejsme sice velcí labužníci, ale bez čaje si život zkrátka nedovedeme představit.

Pijí skoro všichni
Natrefit na Čecha, který by nepil čaj, je poměrně těžké. Z výzkumu společnosti Nielsen Admosphere na internetové populaci ČR starší 15 let vyplývá, že ho pije 91 % mužů a dokonce 99 % žen.
Nejoblíbenější je ovocný, preferuje ho až 40 % dotázaných. Na druhém místě je černý, který za svůj nejoblíbenější označuje 27 % lidí, a o třetí místo se dělí čaje zelený a bylinný – ty preferuje zhruba 15 % lidí. Černý čaj má v oblibě o 15 % více mužů než žen.

Milovníci »sáčků«
Čaj máme rádi, ale velcí labužníci, pokud jde o jeho přípravu, nejsme. Aspoň občas si nápoj z pytlíku vylouhuje 90 % dotázaných a 70 % pak dává tomuto způsobu přípravy přednost vždycky. Sypané čaje alespoň někdy používá 50 % respondentů a u 24 % konzumentů vítězí.


Muži ráno, dámy kvůli pitnému režimu
Zhruba polovina lidí pije obvykle čaj ráno a třetina průběžně celý den. Ranní je typičtější pro muže, kdežto ženy jej popíjejí během celého dne. Čajům dáváme přednost zejména v chladnějších počasí.  Jen třetina lidí si ho vychátnává celoročně.

Mládež propadla »bublinám«
I když nám čaj může připadat jako tradiční nápoj, je i módním hitem. Zatímco české čajovny už nejsou na výsluní zájmu, »bubble tea« si na nezájem nemůže stěžovat. Zelený čaj, smíchaný se šťávou různých příchutí a doplněný tapiokovými perlami nebo želé, děti milují.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.