Michelinská hvězda čarovala v Brně: Menu za neuvěřitelné prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Michelinská hvězda čarovala v Brně: Menu za neuvěřitelné prachy!

Nejmladší držitel michelinské hvězdy, kuchař Michaël Nizzero (31, vlevo) s šéfkuchařem brněnského hotelu International Miroslavem Husákem.
Nejmladší držitel michelinské hvězdy, kuchař Michaël Nizzero (31, vlevo) s šéfkuchařem brněnského hotelu International Miroslavem Husákem. (Foto Aha! – Jiří Nováček, Roman Knotek)

Světová gastronomie dorazila do Brna! Nejmladší držitel michelinské hvězdy v historii, kuchař Michaël Nizzero (31) z pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Champagne uvařil hostům své speciální luxusní francouzské šestichodové menu.

A nebyla to zrovna žádná láce – stůl pro deset lidí se prodával za 55 000 korun. Ochutnat přišla stovka labužníků, víc se jich dovnitř nevešlo. „Vařili jsem dva dny. První den padl na přípravu a druhý na finální sestavení pokrmů,“ řekl Nedělnímu Aha! mladý Belgičan. „Měl jsem špičkové pomocníky,“ pochvaloval si. Aby ne – k ruce mu byl například domácí šéfkuchař Miroslav Husák. A ten se kolegovi minimálně vyrovná – vařil třeba pro anglickou královnu, papeže nebo prezidenty Václava Havla a Václava Klause. A pomáhalo i dalších šest brněnských kuchařů. Michelinská hvězda se v kuchyni zapojila do všech prací, klidně kmitala i kolem krájení plátů těsta. Českým pomocníkům důvěřovala ve všem, pouze si vyhradila konečné dochucení omáček.

Co se podávalo:
Želé z ústřice se zázvorem a okurkou
Horké consommé s kuřetem z Bresse
Pošírovaná a pečená foie gras s divokými houbami a omáčkou
Kambala plněná pěnou z bretaňských humrů přelitá omáčkou nantua
Fondant z holouběte a křepelky, zelí a šťáva z limetky

Kdo je Michaël Nizzero (31)
Belgičan s italskými kořeny je nejmladším držitelem michelinské hvězdy, nejprestižnějšího ocenění, jakého může kuchař dosáhnout. Je žákem legendárního Alaina Rouxe. Pracoval a hostoval ve Francii, Dubaji a působí i v restauraci The Waterside Inn nedaleko Londýna.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.