Michelinská hvězda čarovala v Brně: Menu za neuvěřitelné prachy!

Světová gastronomie dorazila do Brna! Nejmladší držitel michelinské hvězdy v historii, kuchař Michaël Nizzero (31) z pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Champagne uvařil hostům své speciální luxusní francouzské šestichodové menu.
A nebyla to zrovna žádná láce – stůl pro deset lidí se prodával za 55 000 korun. Ochutnat přišla stovka labužníků, víc se jich dovnitř nevešlo. „Vařili jsem dva dny. První den padl na přípravu a druhý na finální sestavení pokrmů,“ řekl Nedělnímu Aha! mladý Belgičan. „Měl jsem špičkové pomocníky,“ pochvaloval si. Aby ne – k ruce mu byl například domácí šéfkuchař Miroslav Husák. A ten se kolegovi minimálně vyrovná – vařil třeba pro anglickou královnu, papeže nebo prezidenty Václava Havla a Václava Klause. A pomáhalo i dalších šest brněnských kuchařů. Michelinská hvězda se v kuchyni zapojila do všech prací, klidně kmitala i kolem krájení plátů těsta. Českým pomocníkům důvěřovala ve všem, pouze si vyhradila konečné dochucení omáček.
Želé z ústřice se zázvorem a okurkou
Horké consommé s kuřetem z Bresse
Pošírovaná a pečená foie gras s divokými houbami a omáčkou
Kambala plněná pěnou z bretaňských humrů přelitá omáčkou nantua
Fondant z holouběte a křepelky, zelí a šťáva z limetky
Kdo je Michaël Nizzero (31)
Belgičan s italskými kořeny je nejmladším držitelem michelinské hvězdy, nejprestižnějšího ocenění, jakého může kuchař dosáhnout. Je žákem legendárního Alaina Rouxe. Pracoval a hostoval ve Francii, Dubaji a působí i v restauraci The Waterside Inn nedaleko Londýna.