13 leté školačce všichni spolužáci závidí: Je alergická na školu! A má na to papír! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

13 leté školačce všichni spolužáci závidí: Je alergická na školu! A má na to papír!

Dívce všichni závidí.
Dívce všichni závidí. (Foto: ara)

Angličanka Tiffiney Blakely (13) má nemoc, o které snad každý školák mluví – je alergická na školu! Jen Tiffiney na to má ale i potvrzení od lékaře! Jenže až taková výhra, jak se na první pohled může zdát, to zase není…

Vše prý začalo tak, že měla dívka v minulosti zdravotní komplikace pokaždé, když přišla na vyučování. Minulý týden se ale její stav zhoršil natolik, že Tiffiney skončila v nemocnici s anafylaktickým šokem – závažnou a rychle nastupující alergickou reakcí, která může dokonce způsobit i smrt. „Měli jsme zrovna matematiku, když jsem najednou měla závrať a všechno mě začalo svědit,“ vzpomíná školačka z přístavního města Grimsby, které leží na severovýchodě Anglie. Poté jí prý začalo být horko a navíc jí začal otékat krk. „Měla jsem obrovský strach, myslela jsem si, že umřu,“ popisuje.



Kdysi jí lékaři sdělili, že má alergii na arašídy. Jakou ale mají alergické reakce spojitost se školou, to experti zatím vysvětlit nedokáží. Její matka má však jasno: „Rozhodně to musí být něco ve škole. Teď je potřeba zjistit, co to »něco« je.“ Testovat se proto budou mimo jiné i speciální barviva, která jsou ve školních kobercích. Takové pátrání sice bude připomínat hledání jehly v kupce sena, jenže dokud neobjeví »viníka«, má dívka do školy vstup zakázáno.
Což jí samozřejmě všichni spolužáci závidí!

Autor:  vk

Přečtěte si
ivoadler
28. 10. 2015 • 14:08

Já mám alergii na práci. Manželka vůbec nehledí na mé zdraví!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.